BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gevulde paprika met couscous
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Gevulde Paprika met Couscous

Een complete maaltijd van de barbecue is toch iets waar ik het liefste voor kies. Daarom deze gevulde paprika met couscous wat je natuurlijk ook kunt gebruiken als een vegetarisch hoofdgerecht in combinatie met bijvoorbeeld een heerlijk rustiek brood.

De gevulde paprika kun je mooi serveren bij een steak. Ik ging dit keer voor een heerlijke dry aged rumpsteak die zeer smaakvol was in combinatie met de ingrediënten van de gevulde paprika. De steak hoefde alleen een beetje zout en na het grillen nog wat peper. Krijg je mensen over de vloer die vegetarisch zijn of wil je zelf eens een dag zonder vlees is dit gerecht natuurlijk ook ideaal. Mijn vrouw eet een stuk minder vlees dan mij en ik maak haar echt blij met een gerecht zoals dit!

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • 200 g Pearl Couscous
  • 100 g groene olijven schijfjes
  • 100 g zongedroogde tomatenreepjes
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • handje vol pijnboompitten
  • 2 liter groente bouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 bosuien
  • 125 gr feta
  • 2 eetlepels citroensap

 Benodigdheden

  • Barbecue met deksel (ik gebruikte de Weber Master Touche 57 GBS)
  • Barbecue tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Eetlepel
  • Theelepel

gevulde paprika

Bereiding Gevulde Paprika

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur rond de 180 graden is.

2) Plaats een skillet boven het directe gedeelte en rooster de pijnboompitten totdat ze mooi goudbruin zijn.

3) Laat ze afkoelen en kook de couscous in de groente bouillon met de chili- en kerriepoeder voor ongeveer 12 minuten.

4) Snijd de bovenkant van de paprika eraf en maak ze van binnen schoon door de zaadlijsten te verwijderen.

5) Snijd de bosuien in ringen en de feta in kleine blokjes.

6) Meng in een kom de couscous samen met de bosuien, feta, groene olijven, citroensap en zongedroogde tomaten.

7) Bestrijk de paprika’s aan de buitenzijde ligt met een beetje olijfolie en vul de paprika’s met het mengsel.

8) Plaats de gevulde paprika’s op de barbecue en sluit de deksel.

9) Rooster ze in ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn en de buitenzijde ligt is verkleurd.

Serveer tip: Serveer er een lekkere steak bij of als je het geheel vegetarisch wil houden een mooi rustiek brood of een frisse salade.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *