BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Gevulde parelhoen met champignons van de bbq
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Gevulde Parelhoen met Champignons van de BBQ

Parelhoen klinkt lekker op een Kerstmenu, nietwaar? Deze gevulde parelhoen met champignons van de BBQ is echt top!. Het is een eenvoudig kerstrecept wat je ook kunt serveren als tussengerecht.

Kamado express

Normaal vul ik graag kipfilet met een mengsel van champignons en stop het in een jasje van bacon. Voor de feestdagen wil je natuurlijk iets speciaals serveren en kwam op het recept met gevulde parelhoen met bacon.
De combinatie is echt een winnaar en zeker de moeite om te maken tijdens de feestdagen. Je kunt het zelfs serveren met een salade als bijvoorbeeld een tussengerecht. Het is weer een mooi eenvoudig gerecht geworden wat je ruim vooraf kunt voorbereiden.

Dit gerecht maakte ik als kerstrecept voor DeVleesboerderij.nl en voor meer kerstinspiratie kun je op de link klikken “Winter BBQ KerstRecepten

Bier: Bij dit gerecht heeft Beerwulf.com weer een top bier uitgezocht, om jullie de beste beleving tussen smaak en bier te geven tijdens de feestdagen. Dit keer hadden we de keuze uit twee bieren die eigenlijk alle twee perfect bij het gerecht passen. Namelijk de Kwaremont blond en de Borgo my Antonia.

Kwaremont blond: vrij strakke Belgische blonde die het gerecht mooi kan ondersteunen. Het zout uit de bacon maakt het bier fruitiger van smaak.
Borgo my antonia: een “imperial pils” die als een IPA overkomt. Hopig en fruitig. Ook hierbij wordt het bier fruitiger door het zout uit de bacon.

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 125 g kastanjechampignons
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • snijplank
  • mes
  • deegroller
  • pan / skillet
bereiding parelhoen

Voorbereiding

1) Neem de parelhoenfilet uit de koeling en verwijder het vel en verwijder het bot.

2) Kruid de parelhoenfilet met versgemalen peper.

3) Sla de filet plat met bijvoorbeeld een deegroller.

4) Maak de champignons schoon en verwijder de onderkant.

5) Hak de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot.

6) Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes samen met de verse tijm en rozemarijn.

7) Zet een pan op laag vuur en schenk er een beetje olijfolie in met de sjalot en knoflook. Fruit deze even aan en voeg de champignons met de kruiden toe samen met een beetje versgemalen peper.

8) Bak het mengsel gaar en laat daarna afkoelen.

9) Leg op een snijplank de ontbijtspek net iets over elkaar (ongeveer 6 plakken per filet).

10) Leg de parelhoenfilet erop met een beetje van het champignon mengsel.

11) Rol het geheel strak op en leg ze met de onderkant op de snijplank. Dek de parelhoenfilets met bacon af met vershoudfolie en leg ze in de koeling tot je ze gaat gebruiken.

Bereiding gevulde Parelhoen

Weber Original Store Amersfoort

1) Haal de gevulde parelhoen uit de koeling en maak de barbecue aan. Zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. Ik gebruikte bij dit gerecht de Weber Master Touch gezien het oppervlakte voldoende is voor dit gerecht. Ik vulde twee kolenmandjes en plaatste deze aan de zijkanten. Op deze manier kan de gevulde parelhoen in het middel van de barbecue worden bereid.

2) Leg de gevulde parelhoen boven het indirecte gedeelte van de BBQ.

3) sluit de deksel en laat ze er ongeveer 30 minuten op liggen tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt van 73 graden.

Serveertip: Serveer de gevulde parelhoen van de BBQ samen met bijvoorbeeld spruitjes en gebakken nieuwe aardappelen en een lekkere champignonroomsaus.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en Beerwulf.com en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Nog opzoek naar een startpagina over BBQen kijk dan eens op top-bbq.frisbegin.nl of check barbecues.

kruiden en specerijen kopen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *