Grillfun logo

Gevulde Varkenshaas in Bacon

gevulde varkenshaas in bacon
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4
inamood acties

Gevulde varkenshaas met zongedroogde tomaten, olijven en parmezaanse kaas in een jasje van ontbijtspek is gewoon super smaakvol. Dit is een klassieker die wij hier regelmatig eten gewoon door de eenvoud en de smaken van de ingrediënten die gebruikt worden.

Je kunt gevulde varkenshaas met ontbijtspek natuurlijk niet alleen op de barbecue maken maar ook zeker in de oven. Waardoor het een makkelijk gerecht is om ook gewoon door de week te maken na een drukke werkdag. Geniet van de Italiaanse tinten in de varkenshaas in combinatie met een mooie Italiaanse wijn of het nu rood of wil is.

Weber Amersfoort
houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 2 varkenshaas
  • ongeveer 20 plakken ontbijtspek
  • bos verse basilicum
  • zongedroogde tomaten
  • pitloze groene olijven
  • geraspte parmezaanse kaas
  • versgemalen peper

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp

Gevulde varkenshaas met zongedroogde tomaten, olijven en parmezaanse kaas in een jasje van ontbijtspek is gewoon super WOW! Check het recept.

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    ontbijtspek

    Voorbereiding

    1) Vlecht een mat met ontbijtspek en kijk voor de instructie naar het artikel: Vlechten met Ontbijtspek

    2) Snij de varkenshaas open en klap deze open zodat je hem makkelijk kunt vullen.

    3) Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in reepjes.

    4) Vul de varkenshaas met een laag basilicumblaadjes, zongedroogde tomaten, olijven en geraspte kaas.

    5) Rol de varkenshaas op en rol deze vervolgens in de gevlochten mat van ontbijtspek.

    Stap 2

    Bereiding Gevulde Varkenshaas

    6) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 180 graden. Bij een kogel barbecue kun je dit het beste doen door de kolen of briketten aan één zijde te plaatsen.

    7) Leg de varkenshaas op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.

    8) Het duurt ongeveer 45 minuten voordat de varkenshaas klaar is en een kerntemperatuur heeft bereikt van 56 graden.

    9) Rol de varkenshaas na 20 minuten om zodat de andere zijde ook mooi kan verkleuren. Meet eventueel of voorzie de varkenshaas van een kerntemperatuurmeter en wacht tot deze temperatuur 56 graden is en sluit de deksel.

    10) Haal de varkenshaas van de barbecue en snijd deze in mooie plakken.

    Serveer tip: Serveer deze gevulde varkenshaas in bacon met gegrilde aardappelen en een lekkere cocktailsaus en je kunt op en top genieten met een heerlijk glas witte of rode wijn of een mooi biertje. Serveer er als groente bijvoorbeeld een frisse salade bij of aubergine met mozzarella.

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    Recipe Reviews

    • Dirk van Ingen

      Ik vroeg me af hoeveel de 2 varkenshaas in dit recept (gevulde varkenshaas in bacon) uitgedrukt in gewicht is.
      Dan heb ik een indicatie hoeveel ik nodig ga hebben

      • Grillfun

        Hallo Dirk,
        Dat is een goeie vraag hoeveel het gewicht is. Volgens mij is het gewicht van een hele varkenshaas rond de 400 á 500 gram. In dit recept heb ik er twee genomen die bij elkaar rond de 1 kg waren. Het is belangrijk dat je een hele varkenshaas hebt en voldoende ontbijtspek. Ik haal altijd wat extra ontbijtspek zodat je deze kunt aanpassen naar de grote van de varkenshaas. Succes

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept




    error: Content is protected !!