BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Hasselback Aardappelen met Chorizo
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Hasselback Aardappelen met Chorizo

Hasselback aardappelen zijn altijd lekker bij een BBQ en daarom kan deze versie met chorizo niet ontbreken op mijn recepten site. Bijgerechten maken een barbecue altijd af want het hoeft natuurlijk niet altijd alleen maar om een hoop vlees te gaan. Persoonlijk vindt ik de afwisseling met bijgerechten altijd een succes en deze maakte ik samen met een gegrilde kip van de BBQ.

Kamado express

Er zijn diverse manieren om hasselback aardappelen te maken en wanneer je opzoek bent naar een variant voor in de oven met een lekkere pizza smaak check dan eens het recept van de heren van Sterkindekeuken.nl

Ingrediënten

  • 5 vastkokende aardappelen
  • 1 lente ui
  • 100 ml tomatensaus
  • 125 g chorizo in plakjes
  • 100 g geraspte kaas
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • bord
  • twee eetstokjes
  • skillet
  • kwast
Hasselback aardappelen maken

Voorbereiding

1) Was de aardappelen en controleer of ze geen uitschieters hebben.

2) Neem twee eetstokjes en leg de aardappel zoals bovenstaande foto ertussen.

3) Snij met een scherp mes de aardappel in dunne plakjes. Door de eetstokjes blijft alles netjes aan elkaar zitten.

4) Leg de aardappelen in de skillet en besprenkel ze met olijfolie en wrijf het even na met een kwast.

Bereiding Hasselback Aardappelen

Weber Original Store Amersfoort

5) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen.

6) Leg de skillet op het grillrooster boven het indirecte gedeelte gedurende 60 minuten en sluit de deksel.

7) Haal na 45 minuten de skillet van het rooster met handschoenen.

8) Besprenkel de aardappelen weer met wat olijfolie en snij de chorizo plakjes in vieren. (Ik koop ze reeds dun gesneden)

9) Schuif de chorizo tussen de aardappelen en schenk een eetlepel tomatensaus over de aardappelen. De tomatensaus kun je zelf maken of kopen. Het recept voor mijn tomatensaus voor de pizza’s volgt binnenkort.

10) Rasp wat kaas over de aardappelen en zet de skillet weer op het grillrooster en wacht tot de hasselback aardappelen gaar zijn. Dit kan nog zo’n 15 minuten duren. Proef eerst eentje voordat je gaat serveren, zijn ze niet gaar zet ze dan nog even terug op de barbecue.

Serveer tip: Hasselback aardappelen zijn super bij een mals gegrilde kip of een heerlijke steak. Natuurlijk kun je ze overal bij serveren wat jezelf lekker vindt 😉

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *