BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Buikspek sandwich BBQ
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Het lekkerste Crispy Pork Belly Sandwich

Damn deze krokant gegrilde buikspek sandwich van de BBQ is echt een topper en zeker door alle smaken die samenkomen in dit lunch gerecht. Nou lunch gerecht, ik zat zo vol van deze Chrispy Pork Belly Sandwich dat je hem ook gewoon kan eten als avondmaaltijd 😉

Kamado express

Buikspek op de BBQ heeft denk ik wel de traditionele speklap ingehaald gezien ik buikspek aan één stuk regelmatig voorbij zie komen in diverse facebook groepen. Daarom dacht ik laten we eens wat anders maken dan Pork Belly Burnt Ends. Toen ik het filmpje zag van Roel over een buikspek met een krokant jasje, dacht ik laten we een sandwich maken van buikspek maar dan met een krokante korst. Het leek me echt een super BBQ recept, wat gewoon op mijn site moet komen. Het resultaat mag er dan ook wezen en is echt een aanrader als je eens zin hebt in een super lekkere sandwich maar dan van de BBQ. Door de hoge temperatuur van de barbecue staat dit gerecht ook binnen een uur op tafel als je het aansteken niet meerekent van de BBQ. Ben je niet zo gek op buikspek in een krokant jasje dan kun je het zwoerd natuurlijk ook altijd verwijderen.

Succes met het maken en laat me weten wat je ervan vindt :).

Ingrediënten

  • 1 kg buikspek met zwoerd
  • 1 pot Gegrilde paprika
  • 2 uien
  • rucola
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 4 pistolets
  • zout
  • dry-rub

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel
  • bord of ovenschool
  • vershoudfolie
  • kerntemperatuurmeter
Snijd het zwoerd in voordat de dry-rub erop komt

Voorbereiding

1) Met dit gerecht start je 24 uur voor het barbecueën mits je een krokante korst wenst.

2) Haal de ontdooide buikspek met zwoerd uit de koeling en strooi in een diep bord of ovenschaal een laag zout en leg de buikspek hierin met het zwoerd op het zout. Dit doen we om een krokante korst te krijgen maar dep de buikspek vooraf goed droog en zorg ervoor dat deze niet meer bevroren is.

3) Haal de volgende dag de buikspek uit de koeling en spoel deze heel goed af tot al het zout van het zwoerd is. Dep daarna de buikspek droog.

4) Om het snijden makkelijker te maken heb ik de buikspek door de helft gesneden en vervolgens zoals je op de foto ziet het zwoerd alvast ingesneden. Let op snijd niet door het vlees, deze moet namelijk aan één stuk blijven.

5) Rub het vlees in met jou favoriete dry-rub. Ik gebruikte in dit recept mijn “pikante dry-rub“. Doe dit ongeveer een uur voordat je het vlees op de barbecue legt.

6) Pel de uien en snijd deze in ringen en snijd de gegrilde paprika’s in repen.

7) Neem een kom en meng hierin de mayonaise met de chilisaus en tomatenketchup. Dek de kom af en zet deze in de koeling totdat je deze gaat gebruiken.

Buikspek op de Weber

Bereiding Buikspek op de BBQ

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 250 graden. De hoge temperatuur is nodig om de korst krokant te krijgen.

2) Leg de buikspek op de BBQ met het zwoerd omhoog en leg eventueel een lekbakje onder het rooster zodat de sappen niet in de barbecue terecht komen.

3) Voorzie de buikspek van een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel tot de buikspek een kerntemperatuur heeft van 80 graden.

4) Nu is het wachten tot de kerntemperatuur ongeveer 60 graden is. Wanneer de 60 graden bereikt zijn kun je een skillet plaatsen boven het directe gedeelte met een beetje oliefolie erin en de uien. Roer even door de uien zodat de olijfolie wordt opgenomen en sluit de deksel. Je hoeft dit natuurlijk niet in de barbecue te doen of je kunt wachten tot de buikspek klaar is.

5) Controleer na een paar minuten de uien. Gaan ze te hard verplaats ze dan naar het indirecte gedeelte van de barbecue.

6) De buikspek is klaar bij een kerntemperatuur van 80 graden en haal hem dan van de barbecue. Laat de buikspek ongeveer 10 minuten rusten, in de tussentijd kun je starten met de pistolets.

6) Snijd de pistolets open en voorzie ze van een laagje rucola en gegrilde paprika repen.

7) Snijd de buikspek in plakken en leg ze op de gegrilde paprika’s.

8) Voorzie de buikspek van een laag gebakken uien en als laatste de zelfgemaakte saus en de bovenzijde van de pistolet.

9) Nu is het tijd om te proeven van deze heerlijke lunch. Serveer er eventueel nog wat lossen stukken spek bij met saus, als je natuurlijk nog wat overhebt.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *