Het lekkerste zalmburger recept!

zalmburger recept
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Om dit recept de lekkerste zalmburger te noemen is nog wel wat! Maar voor mij persoonlijk komt dit heel erg in de buurt met wat ik door de jaren heen heb geproefd. Zalm om de barbecue doet het altijd goed bij ons en dacht laten we eens een zalmburger recept maken. In het recept meng ik de ingrediënten voor de zalmburger met panko. Tegenwoordig is dit gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Je kunt echter ook paneermeel gebruiken maar dat raad ik af omdat je dan niet die mooie krokante korst krijgt. Daar is namelijk panko perfect geschikt voor.

Kamado Express

Zalm is perfect geschikt om er een mooie burger van te maken door de structuur van het vlees van de vis en natuurlijk de smaak. De kunst vindt ik persoonlijk om de toppings eenvoudig te houden. De smaak van de zalmburger wil je namelijk proeven met de overheerlijke zelfgemaakte saus. Je kunt ervoor kiezen om de mayonaise zelf te maken of deze gewoon te kopen gezien dat wel lekker makkelijk is.

Weber Amersfoort

Je kunt de burger gewoon op het grillrooster bereiden of op een plancha. Het is maar net waar jezelf de voorkeur aangeeft. Dit keer heb ik de zalmburger gegrild op het rooster boven directe hitte en daarna verder laten garen boven de indirecte zone. Hierdoor heb je niet veel stress en kun je de broodjes nog even mee grillen zodat de binnenkant ook lekker krokant wordt. Op het gebied van broodjes kun je natuurlijk alle kanten op gezien je geen briochebroodje hoeft te gebruiken. Pak gewoon wat jij een lekkere combinatie vindt.

lekkerste zalmburger

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 500 gram zalm zonder huid
  • 100 gram panko of broodkruim
  • 65 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • snufje uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • burgerbroodje
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • veldsla

Ingrediënten burgersaus

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels augurk zoet / zuur
  • 250 gram mayonaise
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • kleine theelepel gedroogde dragon
  • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

  • kamado
  • kom
  • weegschaal
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel
  • theelepel
Het lekkerste zalmburger recept is volgens mij deze 😉 Zelf een zalmburger maken en kruiden is echt super. Lees het allemaal stap voor stap!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    verse zalmburger

    Bereiding burgersaus

    1. Snijd ten eerste de kappertjes en de augurk fijn.
    2. Pel een ui en snijd deze door de helft. Snijd de ui in en snipper fijn.
    3. Neem een kom en meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Dek vervolgens de saus af en bewaar de saus koel tot gebruik.

    Stap 2
    zalmburger

    Bereiding zalmburger recept

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
    2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
    3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
    4. Leg vervolgens de zalmburgers op de barbecue en grill ze aan beide zijden voor ongeveer 4 á 5 minuten en sluit in tussendoor de deksel. Controleer of de kerntemperatuur van de zalmburger 54 graden is. Wanneer de temperatuur lager is kun je de zalmburgers verplaatsen naar het indirecte deel en daar verder laten garen.
    5. Snijd de broodjes open en leg ze met de openkant even boven het directe gedeelte tot ze goudbruin zijn.
    6. Haal ten slotte de zalmburgers van de barbecue en maak het broodje door te starten met een beetje saus op het broodjes, sla, zalmburger, tomaat, rode ui, saus en als laatste de bovenzijde van het broodje.

    Succes met de bereiding en veel Grillfun!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept