BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Hot chicken dry-rub
BBQ-Recepten,  Rubs & Sauzen

Hot Dry rub voor kip

Er zijn zoveel bbq rub’s op de markt dat mensen vergeten hoe makkelijk het is! Ik maakte deze hot dry rub kip speciaal voor als ik kip ga grillen of drumsticks op de barbecue. Een rub maken is helemaal niet moeilijk en je kunt er zoveel combinaties meemaken tot je de perfecte rub hebt voor jezelf.

Zoals jullie weten ben ik gek op spicyfood en dit keer is het weer super gelukt met deze hot dry rub kip. Dit recept is voldoende voor vier kippen en daardoor is het handig om de dry rub te bewaren als je over hebt. Persoonlijk stop ik mijn dry rubs in wat grotere kruiden potten en zet ze in een ruimte die droog is. Door de suiker in de dry rub kun je klontjes krijgen tijdens het bewaren maar dat is helemaal niet erg. Gewoon goed schudden voor gebruik en lekker genieten met deze overheerlijk dry rub voor bijvoorbeeld Hot Chickenwings.

Succes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker
  • 1,5 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel zout

Benodigdheden

  • kom
  • eetlepel

Bereiding Kip Dry Rub

1) Meng alle kruiden door elkaar, voor deze hot chicken dry rub en meng alles goed door elkaar.

2) Schud de dry rub in een potje of in een plastic zakje met ziplock om te bewaren of gebruik hem direct voor je heerlijke kip.

3) Deze dry rub gebruik ik alleen voor kip maar is ook goed te gebruiken voor over gegrilde aardappels maar strooi dan niet teveel over de aardappels. Is deze rub te hot voor jou? Pas dan de hoeveelheid chilipoeder aan door er iets minder in te doen.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *