BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Iberico Burger met Advocado Creme
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Iberico Burger met Advocado Crème

Wie wil er tijdens het eten van een burger niet het gevoel krijgen van, damn deze was geweldig en wil er nog eentje? Dit is precies wat deze Iberico Burger met Advocado Crème je geeft. Echter ik verwacht dat je er maar eentje op kan!

Kamado express

In het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer hadden wij onlangs samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing. Tijdens deze geweldige dag maakte ik deze burger. Een week voor deze dag moesten we ons recept al inleveren bij Nathan van Beerwulf die het beste bier uitzocht voor mijn gerecht. Ja dat is echt gaaf en zeker toen we gingen proeven en het ook nog bleek te kloppen. Ga je deze burger maken? Vergeet dan zeker het bier Breugem Saens Zoentje niet want dat was toch wel de ideale combinatie.

Het Breugem Saens Zoentje is het vlaggenschip van de brouwerij, en al jaren een begrip onder de Breugem drinkers. Een goudamberkleurig bier, frisser dan een lentebock en minder bitter dan een IPA. Door het gebruik van Duitse, Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hopvariëteiten springt er letterlijk een perzik- en citrus-fruitachtig karakter uit je glas.

Ingrediënten voor 5 burgers

  • 1 kg Iberico gehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • theelepel sambal badjak
  • zout en versgemalen peper

Overige Ingrediënten

  • 5 harde maisbroodjes
  • 2 avocado’s
  • 50 ml appelsap
  • sap van een halve citroen
  • 2 theelepels togarashi kruiden
  • zout en versgemalen peper
  • 2 grote uien
  • 2 Roma tomaten
  • 1 sjalot
  • whisky Barbecuesaus
  • 10 plakken Serranoham
  • Sla
  • Whisky syrup

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • theelepel / eetlepel
  • spuitzak
  • maatbeker
Iberico Burger

Voorbereiding

1) Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met het de kruiden en meng alles goed door elkaar.

2) Pak in een pan een klein beetje van het gehakt en kijk of de smaak goed is en kruid anders het gehakt bij naar de gewenste smaak.

3) Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin de bal gehakt en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter. (ongeveer 200 gr per burger)

4) Leg de hamburger op een schaal en dek af met vershoudfolie en leg minimaal een half uur in de koeling.

5) Snijd de tomaten in schijfjes en schenk er een beetje whisky over zodat de whisky in de tomaten kan trekken.

6) Snipper de sjalot en snijd de grote uien in ringen.

7) Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Snijd vervolgens de avocado in blokjes en pureer deze samen met de appelsap, sap van een halve citroen, zout, versgemalen peper en de togarashi kruiden.

8) Pureer tot de gewenste dikte en schenk er eventueel appelsap bij. De avocado crème moet een mooi glad geheel vormen.

Bereiding Iberico Burger

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

2) Bak bijvoorbeeld in een skillet de Serranoham of gewoon direct op de grill. Hij hoeft niet krokant te worden zoals bacon.

3) Zet een skillet boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van olijfolie en de uienringen. Je kunt nu twee dingen doen om ze te karamelliseren namelijk een whisky siroop gebruiken of twee eetlepels bastaardsuiker toevoegen met een scheut whisky. Dit duurt ongeveer 20 minuten)

4) Grill de burger aan beide zijden ongeveer 3 minuten indirect gezien iberico gehakt veel vet bevat is het beter om ze indirect te grillen.

5) Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de burger een kerntemperatuur heeft van 68 graden. Draai de burgers wel om tijdens het bereiden.

6) Snijd het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.

7) Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.

8) Vergeet niet om af en toe te roeren door de uien tot ze mooi verkleurd zijn.

9) Bouw de iberico burger door eerst onderzijde broodje, sla, serranoham, avocadocrème, barbecuesaus, gesnipperde sjalot, iberico burger, serranoham, avocadocrème rondom, in het midden de tomaat en als laatste de uien en de bovenzijde van het broodje.

10) Steek er een prikker door op een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

Serveertip: Serveer de burger met gegrilde aardappelen of lekkere zelfgemaakte frietjes.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Iberico Burger met Advocado

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl, Beerwulf, Het luxe Buitenleven en heb hiervoor hun producten mogen gebruiken om tot dit geweldige recept te komen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *