Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Indiase aardappel bloemkoolschotel
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Indiase Aardappel Bloemkoolschotel

Bloemkool is best een saaie groente maar je kunt er super veel mee. Persoonlijk ben ik gek op kruiden en dacht daarom aan een Indiase aardappel bloemkoolschotel. Lekker te combineren met rijst zodat je een vegan bbq gerecht hebt.

Kamado express

We zijn gek op bijgerechten bij het barbecueën en het hoeft niet altijd om vlees te draaien. Daarom dacht ik laten we eens een vegan BBQ gerecht maken. Op mijn site staan alleen maar hoofdgerechten met vlees. Hier gaat verandering inkomen gezien ik ook wel eens geen vlees wil bereiden op de BBQ. Je bent natuurlijk vrij in de keuze want dit gerecht kun je ook super goed als bijgerecht gebruiken bij een ander gerecht.

Het leuke aan dit gerecht is, je kunt het ook gewoon maken in de wok binnen. Als liefhebber van buiten koken maakte ik dit natuurlijk in de wok op de BBQ.

Ingrediënten voor 2

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse koriander
  • olijfolie
  • zout
  • water

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • wok
  • houtenlepel
  • snijplank
  • mes
  • pan met water

Voorbereiding

1) Schil de aardappelen en spoel ze af onderwater en kook ze gaar in 10 minuten.

2) Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in blokjes.

3) Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes.

4) Pel de knoflook en hak de knoflook en de rode peper fijn.

5) Snijd de bloemkool en haal de bloemkool roosjes los. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Aardappel bloemkoolschoten in Weber wok

Bereiding Bloemkoolschotel

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor directe hitte onder de wok. Ik gebruikte het GBS systeem van de Weber Master touch waar je makkelijk de wok in kan zetten. Zorg ervoor dat de kolen niet te heet zijn door de luchttoevoer te regelen en de barbecue te sluiten. Het is ook mogelijk om de kolen mandjes niet direct onder de wok te plaatsen als het te hard gaat.

2) Schenk een scheut olijfolie in de pan en voeg de gemalen komijnzaad, ketoembar, kurkuma, chilipoeder en de stukjes rode peper toe. Laat de kruiden enkele seconden bruinen in de wok.

3) Voeg de bloemkool toe samen met een aantal eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar. Blijf goed roeren en voeg water toe als deze helemaal verdampt is tot de bloemkool bijna gaar is.

4) Voeg na ongeveer 10 minuten de aardappel blokjes toe en breng het geheel op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar en blijf regelmatig roeren tot alles gaar is.

5) Haal de wok van het vuur en plaats een kleine skillet op de barbecue.

6) Schenk een beetje olijfolie in de skillet en voeg hierin de komijnzaad samen met de stukjes knoflook tot ze bruin zijn.

7) Schep dit mengsel door de aardappel bloemkoolschotel en snipper de verse koriander erover en roer nogmaals.

Serveertip: Je kunt dit gerecht ideaal gebruiken als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht in combinatie met witte rijst. Op deze manier heb je een mooi vegan gerecht.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *