BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Italiaanse burger op de Weber
BBQ-Recepten,  Lamsvlees Recepten

Italiaanse burger dat is pas genieten!

Ik ben gek op een goeie burger, en nu werd het tijd voor een Italiaanse burger. Op internet staan diverse Italiaanse burger recepten maar ik weet zeker dat dit pas echt een Italiaanse variant is. Dit is natuurlijk niet moeilijk gezien de burger die ik gebruikte in dit recept komt uit Abruzzo een geweldig mooie plaats in Italië. Dit super smaakvol stukje vlees wordt geïmporteerd door het bedrijf Spiedini uit Breda. In mijn volgende artikel ga ik jullie iets meer vertellen over dit bedrijf en hun passie. (link volgt).

Kamado express

De samenstelling van de burger is super eenvoudig en snel klaar. Ik heb bewust gekozen voor niet al te heftige smaken gezien je het vlees wil proeven. De uien zijn lekker gesmoord in balsamico azijn en de burger wordt voorzien van Provolone kaas en pancetta. Wil je de burger iets meer pit geven kun je ervoor kiezen om de burger te voorzien van een smeltkaas met wat meer pit zoals een Italiaanse gorgonzola. Deze variant ga ik de volgende keer maken.

Inmiddels staan er diverse burger recepten op mijn website zoals de Black Angus Halloween Burger of de Iberico Burger met Advocado Crème.

Ingrediënten

  • Italiaanse Schapenburger
  • 1 Italiaanse bol
  • 2 plakken pancetta
  • 2 plakken provolone kaas
  • 1 romatomaat
  • 2 uien
  • balsamico azijn
  • aïoli mayonnaise
  • baby spinazie
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • theelepel / eetlepel

Voorbereiding

  1. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  2. Was de baby spinazie en verwijder de steeltjes eventueel.
  3. Snijd de romatomaten in plakken.
burger grillen op de Weber Master Touch

Bereiding Italiaanse Burger

Weber Original Store Amersfoort
  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
  2. Zet de skillet boven het indirecte gedeelte en schenk er een scheut olijfolie in. Wanneer de olijfolie warm is kunnen de uien erbij. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg een eetlepel bruine basterdsuiker toe samen met twee eetlepels balsamico azijn. Roer alles goed door elkaar en laat de uien gedurende 30 minuten smoren met de deksel dicht van de barbecue.
  3. Wrijf de bevroren burger in met olijfolie en grill de burger aan beide zijden ongeveer 2 minuten boven directe hitte.
  4. Leg de pancetta rondom het GBS systeem boven indirecte hitte.
  5. Snijd de kaas in repen en leg ze op één zijde van de burger en verplaats de burger naar het indirecte gedeelte.
  6. Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas gedeeltelijk gesmolten is en de pancetta krokant. Leg hierna de pancetta op de kaas.
  7. Snijd het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
  8. Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
  9. Start met het bouwen door eerst de onderzijde van het broodje te voorzien van aïoli, baby spinazie, balsamico uien, burger met pancetta en de plakken romatomaten en als laatste de bovenzijde van het broodje.
  10. Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

Eet smakelijk en geniet van deze Italiaanse Burger met schapenvlees.

TIP: Wanneer een schapenburger niet mogelijk is kun je deze ook vervangen door een lamsburger.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Italiaanse burger

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Spiedini.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Damn wat was deze Italiaanse burger lekker! Deze burger is gemaakt met een schapenburger, ja echt wel! Kijk snel voor mijn burger met vlees uit Abruzzo.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *