Italiaanse tagliata van diamanthaas

tagliata
  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    45 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees met rucola, Parmezaanse kaas en tomaten. Tagliata betekend daarom ook gesneden vlees in het Italiaans. Het is een perfect voorgerecht voor op een mooie lente of zomerdag. Lekker makkelijk en het is nog meer genieten met een goed glas wijn erbij. In dit recept van tagliata gebruikten wij diamanthaas maar je kunt ook bijvoorbeeld een biefstuk gebruiken voor dit recept.

Kamado Express

Diamanthaas is een heerlijk stuk mals vlees dat wordt gesneden uit de schouder van het rund. Het is dan ook het meest malse deel van de schouder. In Nederland hoort het onder het vergeten vlees omdat we het niet vaak bereiden. Dat is volgens ons enorm zonde om zo’n lekker mals stuk vlees niet eens te proeven en bereiden. Je kunt het ook in een pan aanbraden in een beetje boter tot het rondom bruin is. Gaar het verder tot de gewenste kerntemperatuur en volg het onderstaande recept.

Weber Amersfoort
italiaanse tagliata

Dit recept maakte ik voor Inamood waar ik de meest lekker producten van ontvang om heerlijke recepten mee te maken. Inamood is een nieuw en eigentijds vleesmerk met echt onderscheidend vermogen. Inamood staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs.

houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 500 gram diamanthaas
  • 100 gram rucola
  • 2 trossen cherrytomaten
  • 1 citroen
  • balsamicosiroop
  • 4 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas vlokken
  • verse tijm
  • pijnboompitten
  • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

Tagliata is een heerlijke rundvlees salade die perfect is voor een mooie lente of zomerdag. De salade maakt ik met diamanthaas op de BBQ!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    verse diamanthaas

    Voorbereiding

    1. Haal de diamanthaas uit de koeling en kruid het vlees met zout ongeveer 30 minuten voordat deze op de barbecue gaat.
    2. Pel de knoflook en hak deze fijn.
    3. Neem vervolgens een skillet en schenk hierin een laagje olijfolie de trossen cherrytomaten, rasp van één citroen, knoflook en verse tijm. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
    4. Bak in een pan in een beetje olijfolie een handvol pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.

    Stap 2
    diamanthaas bbq

    Bereiding Tagliata

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
    2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 150 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
    3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
    4. Plaats vervolgens de skillet met de trossen cherrytomaten op de barbecue boven het indirecte gedeelte.
    5. Leg daarna de diamanthaas op het rooster boven het indirecte gedeelte. Voorzie de diamanthaas eventueel van een sensor voor een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel tot een kerntemperatuur is bereikt van 42 graden.
    6. Haal de diamanthaas en de skillet van de barbecue en leg losjes aluminiumfolie over het vlees. Open alle schuiven, gezien we de diamanthaas nu gaan af grillen boven directe hitte. Wacht tot de kolen goed gloeien en grill de diamanthaas aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten.
    7. Leg de diamanthaas op een houtenplank of een voorverwarmd bord en laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    8. Maak ten slotte een schaal op met de rucola en de cherrytomaten en sprenkel er een beetje van de kruidenolie over. Snijd het vlees in dunne plakken en leg het gesneden vlees op de rucola. Strooi er pijnboompitten over en het schaafsel van de Parmezaanse kaas. Sprenkel er een beetje balsamicosiroop over naar smaak.

    Succes met de bereiding en veel Grillfun!!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Inamood.nl waar je de meeste lekkere producten kunt bestellen!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept