BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

italiaanse zalm
BBQ-Recepten,  Vis recepten

Italiaanse Zalm op de BBQ

Een pakketje van zalm op de barbecue is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Deze Italiaanse zalm op de BBQ kun je uren van te voren klaarmaken waardoor de zelfgemaakte pesto ook in de zalm kan trekken. Natuurlijk moet je de zalm dan wel koel bewaren. Zalm op deze manier bereiden is super simpel en door deze bereiding blijft de zalm lekker mals en wordt zeker niet droog.

Ben je opzoek naar een heerlijk recept met zalm die je gewoon in de oven kunt maken of lekker op de barbecue. Kijk dan eens naar dit geweldige recept van zalm met een mango salade van de Thelemonkitchen.nl.

Ingrediënten voor 4 personen

  •  400 g zalm
  •  250 g kerstomaatjes
  •  olijfolie

Pesto:

  •  30 g basilicumblaadjes
  •  50 g Parmezaanse kaas
  •  1 teentje knoflook
  •  50 g pijnboompitten
  •  olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue
  • spatel
  • kommetjes
  • mes
  • lepel
  • aluminiumfolie
  • keukenmachine
  • weegschaal

Voorbereiding

1) Maak de pesto: Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine en schenk de olijfolie erbij.

2) Mix tot het een mooie dikte heeft (niet te dun).

3) Pak vier stukken aluminiumfolie waar de zalm in kan en bestrijk deze met olijfolie.

4) Leg de zalm in de aluminiumfolie en strijk de bovenzijde in met de zelfgemaakte pesto.

5) Snij de tomaten door de helft en leg ze ernaast.

6) Grill de pijnboompitjes even tot ze verkleurd zijn en leg ze op de zalm.

7) Vouw de pakketjes losjes dicht.

Bereiding Zalm op de BBQ

8) Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur.

9) Leg de zalm pakketjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 8 minuten tot een kerntemperatuur van 50 graden.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *