Kapsalon zelf maken met Kip van de BBQ

kapsalon-zelf-maken
 • Voorbereiding
  15 min
 • Bereiding
  15 min
 • Porties
  2Personen

Een kapsalon zelf maken op de barbecue is echt geweldig in een skillet of kleinere gietijzeren pan. Mijn zoon is er gek op, en dacht dat moet ik beter kunnen dan zo’n slappe hap van thuisbezorgd.nl. Misschien hebben wij geen goeie zaak in Breda die daar bij aangesloten is maar vindt persoonlijk de friet altijd slap en soppig.

kamado express

In dit recept heb ik me gehouden bij hoe een kapsalon gemaakt wordt volgens de bedenker. Het enige verschil is echter dat ik het maakte met shoarma gemaakt van kippendijen en natuurijk van de BBQ.

Weber Amersfoort

Kapsalon facts

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met kaas. Even onder de grill om de kaas te smelten en wordt hierna afgemaakt met sla. Natuurlijk kan de knoflooksaus niet ontbreken en soms zelfs in combinatie met sambal. Tegenwoordig heb je diverse varianten met kebab, gyron, kip of zelfs falafel.

Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva (Turkse eethuis) een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Hierna werd het gerecht regelmatig besteld en kreeg daarmee de aanduiding “kapsalon”. Het gerecht is tegenwoordig erg populair onder de jongeren en wordt in veel Nederlandse en Belgische snackbars en shoarmazaken verkocht. Wist je dat dit gerecht een echte hype was in de Nepalese hoofdstad Kathmandu in 2017. Een kok die in Nederland was geweest introduceerde hem daar.

Over het aantal calorieën kunnen we het maar beter niet hebben bij dit gerecht. Als je het niet iedere week eet en af en toe ook nog wat aan beweging doet kan het vast geen kwaad ;).

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 Benodigdheden

 • barbecue met deksel
 • skillet
 • snijplank
 • mes
 • frietpan
 • kaasschaaf

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Bereiding kapsalon zelf maken

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van 180 graden.
 2. Maak de kippendijen shoarma hetzelfde als het recept wat staat bij de ingrediënten. Wanneer de kippendijen shoarma resten zijn van een dag eerder warm ze dan eerst even op in de skillet met wat olijfolie.
 3. Zet ten eerste de frietpan aan en bak de friet goudbruin en kruid ze met een beetje zout.
 4. Neem vervolgens de skillet en voorzie deze van een laag friet, kippendijen shoarma en knoflooksaus.
 5. Voorzie de kippendijen shoarma vervolgens van een aantal plakken kaas.
 6. Zet de skillet in de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
 7. Wacht een aantal minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
 8. Snijd in de tussentijd de sla en snijd de tomaat in blokjes.
 9. Maak de kapsalon af met een laagje sla, tomatenblokjes en als laatste wat knoflooksaus.
 10. Serveer de zelf gemaakte kapsalon bijvoorbeeld in de skillet op tafel en laat iedereen een portie opscheppen.

Succes met het maken en veel Grillfun!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *