Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Kebab Spies op zelfgemaakt flatbread
BBQ-Recepten,  Lamsvlees Recepten

Lamsvlees Spies met zelfgemaakt Flatbread

Dit is voor mij toch echt wel een super lekker favoriet zomergerecht. Ik maakte deze lamsvlees spies als lunchgerecht maar je kunt deze ook maken als lichte avond maaltijd. De kleuren springen er gewoon uit en je gasten zullen versteld staan dat je dit op tafel zet en alles zelf hebt gemaakt.

Kamado express

Wat ook leuk is aan dit gerecht is dat het echt zo eenvoudig is, dat het bijna niet mis kan gaan. Voor DeVleesboerderij.nl schreef ik dit gerecht met als thema zomerrecepten waarvan er nog drie komen op mijn site. Je kunt bij dit gerecht een heerlijke frisse rosé schenken of een mooie witte wijn. Rood is voor mij te zwaar in de zomer en doet me meer denken aan de herfst of aan de winter. Bij dit gerecht zou ik daarom ook juist gaan voor een mooie rosé.

Ingrediënten Lamskebabs

  • 500 g lamsgehakt
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chillipoeder
  • gerookte paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel verse tijm

Ingrediënten Vulling

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • snufje zout
  • Griekse yoghurt
  • baby sla
  • 1/2 granaatappel
  • platte peterselie
  • verse munt
  • 1 wortel

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel en theelepel
  • rasp
  • knoflookpers

Bereiding flatbread:

1) Neem een kom en voeg hierin de yoghurt, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Kneed het geheel totdat je een mooie deeg hebt en voeg eventueel bakmeel toe als het te nat is.

2) De deeg hoeft niet te rijzen en is direct klaar voor gebruik. Maak mooie gelijkmatige bolletjes en je kunt het brood nu bereiden op diverse manieren.

3) Je kunt ze uitrollen op een werkblad met bloem en vervolgens in een pan bakken met olijfolie. Op deze manier blijven ze plat en je kunt ze vervolgens oprollen.

4)Voor de kommetjes die ik maakte heb ik een aluminiumkom genomen en deze op de barbecue gelegd en vervolgens de uitgerolde deeg erover heen gelegd. Op deze manier krijg je een kommetje en je moet goed opletten dat ze niet verbanden. Ze plakken niet aan de kom door de hitte, haal ze na ongeveer 2 minuten eraf. Gaar ze nog even verder boven het indirecte gedeelte van de barbecue door de deksel te sluiten met een temperatuur van rond de 180 graden. Laat ze echter niet te lang erin want dan worden ze hard.

Lamskebabs

Voorbereiding lamsvlees spies:

Weber Original Store Amersfoort

1) Leg het gehakt in een kom en pers twee teentjes knoflook bij het gehakt.

2) Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan het gehakt behalve de gerookte paprikapoeder en meng alles goed door elkaar.

3) Voeg zout en versgemalen peper toe op gevoel maar ben niet te zuinig.

Kleine tip: Wanneer je het gehakt goed hebt gemengd is het slim om even een klein balletje te maken en die even in een pan te bakken zodat je weet of de smaak naar je wens is.

4) Dek het lamsgehakt af en zet deze ongeveer een uur in de koeling.

5) Neem metalen spiesen of saté stokjes, maar die moet je eerst 10 minuten in het water leggen. Kneed het lamsgehakt om de spiesen en bestrooi ze aan beide zijden met gerookte paprikapoeder. Op deze manier krijg je een mooie lamsvlees spies.

6) Neem een kom en voeg hier aan toe ongeveer 10 eetlepels Griekse yoghurt.

7) Snipper een aantal blaadjes munt en voeg deze toe aan de yoghurt samen met citroensap, zout en versgemalen peper en roer alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak.

8) Maak de wortel schoon en rasp deze, haal de pitten uit de granaatappel voor een heerlijke bite in het gerecht.

9) Was de sla of neem een zak gemengde sla.

Lamskebabs op zelfgemaakt flatbread

Bereiding Kebab Spies

10) Maak de barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone van rond de 180 graden.

11) Leg de lamskebabs boven het directe gedeelte voor ongeveer 2 minuten per zijde als het vlees loslaat van het grillrooster.

12) Verplaats de lamskebabs naar het indirecte gedeelte van de barbecue en wacht tot de kerntemperatuur rond de 71 graden is.

13) Neem het flatbread en vul deze met de sla, wortel, peterselie en leg de kebab spies erop en maak het af met de Griekse yoghurt en strooi als laatste de granaatappelpitten erover.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor hun producten gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *