Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Cacciatore met kippendijen
BBQ-Recepten,  Kampvuur Recepten

Kip Cacciatore met Kippendijen

Als huisblogger van DeVleesboerderij.nl maakte ik een aantal mooie herfstrecepten. We starten met een heerlijke Kip Cacciatore. Het is een super smaakvol recept dat je kunt maken in de Dutch Oven. Vergeet niet om bij het recept een lekker brood te serveren, om het helemaal af te maken.

Kamado Express

Cacciatore betekend jager in het Italiaans en de keuken verwijst het naar een maaltijd dat bereid is in “jager-stijl”, uien, kruiden, tomaten, vaak paprika’s en soms wijn zijn onderdeel van dit recept. Ik maakte een variant van de cacciatore met kippendijen en heerlijke groenten.

Cacciatore wordt meestal gemaakt met gestoofde kip of konijn. In dit gerecht neem ik jullie mee in mijn versie van dit mooie gerecht dat je ook heerlijk buiten kunt maken in een Dutch Oven. Ik gebruikte in dit recept kippendijen maar je kunt natuurlijk ook andere gedeeltes van de kip pakken.

Beerwulf.com zorgde dit keer weer voor een mooie bier match bij dit gerecht. Na het bereiden van dit gerecht ben ik de drie soorten bier gaan proeven en vond persoonlijk Steenbrugge Dubbel het beste erbij passen. Steenbrugge dubbel is een klassiek Belgische dubbel dat voorzien is van tonen karamel, toffe en gebrande mout. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel en de nasmaak is te beschrijven als karamelzoet met een lichte bitterheid. Dit bier kun je het beste drinken bij een temperatuur van 8 graden.

Succes met het maken en laat me weten wat je ervan vond of tag me in je bericht!

Ingrediënten

  • 1 kg 1 kg kippendijnen met bot en vel
  • 4 plakjes Italiaanse ham
  • ½ flespompoen
  • 1 prei
  • 4 zomerwortels
  • 1 ui
  • bakje kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 250 ml cabernet Sauvignon
  • Verse rozemarijn en tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • potje kappertjes
  • 500 g tagliatelle

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • dutch oven
  • mes
  • houtenlepel
  • snijplank
  • eetlepels & theelepel
  • maatbeker

Voorbereiding Kip Cacciatore

1) Pel de ui en knoflook, snipper deze in kleine stukjes.

2) Was de prei met de wortels, snijd deze in plakjes.

3) Snijd de pompoen door de helft, verwijder het zaad en verwijder de schil. Snijd de pompoen in hapklare blokjes.

4) Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren.

5) Hak de Italiaanse ham in stukjes of reepjes maar zorg dat ze niet te fijn zijn.

6) Hak de rozemarijn met de tijm fijn.

Barbecue

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor directe hitte onder de dutch oven met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

2) Kruid de kippendijen door ze te kruiden met zout en versgemalen peper.

3) Zet de dutch oven op het BBQ rooster, voeg een beetje olijfolie toe en bak hierin de kippendijen rondom bruin.

4) Haal de kippendijen hierna uit de dutch oven en leg ze tijdelijk in een schaal.

5) Verplaats de kolen naar de zijkanten van de BBQ als het te hard gaat.

6) Schud nu de uien en de knoflook in de dutch oven op matig vuur. Fruit de uien gedurende vijf minuten aan.

7) Voeg hierna de Italiaanse ham, de kruiden, de prei en de wortels toe. Roer regelmatig gedurende ongeveer 10 minuten.

8) Leg nu de pompoen samen met de kippendijen in de pan, schenk de wijn erbij en laat de wijn even inkoken.

9) Voeg de tomaten toe en breek ze met een houtenlepel.

10) Vul een blikje voor de helft met water en schenk dit in de pan.

11) Breng het geheel zachtjes aan de kook en sluit de deksel van de BBQ en laat de kip cacciatore 1 uur stoven tot de saus mooi dik is geworden. Controleer of de pompoen stukjes zacht zijn en de kippendijen uit elkaar vallen.

12) Kook ongeveer 10 minuten voordat het gerecht gaar is de tagliatelle.

13) Voeg nu de kappertjes toen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

dutch oven kippendijen

Serveer tip: Kip Cacciatore serveerder ik samen met tagliatelle maar het smaakt natuurlijk veel beter als je de pasta vers maakt. Vergeet niet om er brood bij te serveren om het helemaal af te maken.

Succes en laat het smaken, Grillfun!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en Beerwulf.com en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

One Comment

  • Tom

    Een echte aanrader! Ziet er ook erg gaaf uit om te presenteren met eters in een Dutch Oven naast dat het ook nog is verrukkelijk is.
    #boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd!