Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

kippendijen shoarma
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Kippendijen Shoarma van de BBQ

Kippendijen shoarma is eigenlijk iets wat we hier thuis bijna nooit maken omdat we het alleen eten na het stappen. Maar nu dacht ik, laat ik het zelf ook eens maken toen mijn vrouw op vakantie was naar Parijs. De mannen hier in huis zijn er natuurlijk wel gek op met een lekker bier erbij. Ideaal om het weekend mee te starten dacht ik zo. Je moet wel even goed rekening houden met de planning van dit gerecht omdat de kippendijen shoarma ongeveer 2 uur op de barbecue moet.

Kamado express

In dit recept gebruikte ik 2 kg kippendijen maar kan me goed voorstellen dat het veel te veel is. Maak het dan gewoon met 1 kg en halveer alle ingrediënten met uitzondering van de ui.

Heb je na het eten nog shoarma over dan kun je het natuurlijk makkelijk gebruiken om een kapsalon te maken of nachos maar dan met kippendijen shoarma.

Ingrediënten

  • 2 kg kippendijen
  • 2 paprika’s
  • 1 grote ui
  • knoflooksaus
  • sla
  • tomaten
  • pitabroodjes

Ingrediënten marinade

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 150 ml olijfolie
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel verse gemalen peper

Benodigdheden

marinade maken
kip marinade
kip marineren

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de kippendijen uit de koeling en maak ze schoon door de harde vetresten te verwijderen.
  2. Neem vervolgens een grote kom en schenk hierin de Griekse yoghurt samen met het sap van 1/2 citroen.
  3. Voeg alle kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg de kippendijen in het mengsel en roer alles goed door elkaar en dek de kom af met vershoudfolie. Plaats de kom vervolgens in de koeling voor minimaal 2 uur.
  5. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten en de steel.
  6. Pel als laatste de ui en snijd deze door de helft.
kippendijen aan spit
kippendijen rotisserie

Bereiding kippendijen shoarma

Weber Original Store Amersfoort

  1. Maak ten eerste de barbecue aan door twee kolenmandjes te vullen met briketten of houtskool. De kippendijen shoarma moet ongeveer 2 uur op de barbecue en daarom heb ik een aantal briketten tussen de kolen gedaan.
  2. Plaats daarna de ring van de rotisserie op de barbecue en plaats lekbakjes in het midden van je barbecue. Sluit de deksel tot de keteltemperatuur tussen de 170 en 180 graden is.
  3. In de tussentijd kun de kippendijen aan het spit rijgen door te starten met een halve ui en vervolgens de kippendijen. Tussen de kippendijen plaats je de halve paprika’s en stop je met de andere helft van de ui.
  4. Wanneer de juiste keteltemperatuur is bereikt kun je het spit plaatsen in de rotisserie en deze aanzetten.
  5. Sluit de deksel en houd onder andere de temperatuur onder controle van de barbecue door deze regelmatig te controleren en pak een lekker koud bier.
  6. De kippendijen shoarma is klaar wanneer de kerntemperatuur bereikt is van minimaal 71 graden.
  7. Snijd in de tussentijd de tomaten en de sla en maak de pitabroodjes warm.
  8. Wanneer de kerntemperatuur is bereikt kun je het spit van de barbecue halen met een handschoen. Neem een scherp mes en snijd van de kippendijen vervolgens shoarma. Je kunt dit bijvoorbeeld aan tafel doen of gewoon in de keuken en de shoarma in een kom doen.
  9. Serveer intussen alles op tafel en laat iedereen zijn pitabroodje beleggen.

Succes met het maken en veel Grillfun!

kippendijen shoarma van het spit
Sow dit was me even lekker recept ! Heerlijke kippendijen shoarma van het spit (rotisserie) en ideaal om het weekend mee te starten.

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl. Ik heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *