Grillfun logo

Lasagne Bolognese Brood

lasagne bolognese
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    45 min
  • Porties
    4
inamood acties

Lasagne bolognese van de BBQ in een brood, wie had gedacht dat het mogelijk is zonder dat deze aanbrand. Ik moet zeggen, het is echt super simpel en veel beter te maken dan in een Dutch Oven waar je vaak het probleem hebt dat de bodem aanbrand.

Krijg je vrienden op het eten en wil je eens iets origineels serveren van de barbecue wat niemand zou verwachten en ook nog eens super lekker is dan zou ik deze echt eens maken. Je kunt alles van te voren voorbereiden wat het ook nog eens makkelijk maakt. Het brood hoeft maar 30 minuten op de barbecue waardoor je de rest warmte nog eens kan gebruiken om een lekker dessert te maken op de barbecue. Serveer dit gerecht met een frisse salade en een lekker glas wijn.

Weber Amersfoort

Wijn Tips: Lasagne bolognese is een vrij vet gerecht door het gehakt, kaas, tomatensaus en natuurlijk de zelfgemaakte bechamelsaus. Wat hier goed bij past is een medium volle rode wijn met voldoende frisse zuren. Een klassieke combinatie met lasagne is een wijn van de Sangiovese druif. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan een Chianti maar een goede combinatie is ook een Cabernet Sauvignon. Denk bij de keuze vooral aan medium body en frisse zuren.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 500 g half om half gehakt
  • 500 ml gezeefde tomatensaus
  • 2 uien of 1 grote
  • 2 paprika rood en geel
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 250 g verse lasagnebladen (verkrijgbaar bijvoorbeeld bij de Jumbo)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 vers gebakken broden (kies twee soorten die je lekker vindt)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml volle melk
  • 2 theelepel Provencaalse kruiden
  • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • hapjes pan
  • snijplank
  • mes
  • bord
  • eetlepel / theelepel
  • schaar
  • maatbeker

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1

    Voorbereiding

    1) Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

    2) Was de paprika's en courgette en verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's.

    3) Snij de paprika's en de courgette in kleine blokjes.

    4) Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

    5) Fruit de ui samen met de knoflook aan in een beetje olie.

    6) Voeg het gehakt toe en bak deze rul en mooi bruin.

    7) Voeg de paprika toe en bak deze nog even mee.

    8) Voeg nu de courgette en de champignons toe bak deze nog 2 minuten mee.

    9) Schenk de tomatensaus toe samen met de kruiden en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

    10) Laat de saus nog even pruttelen en start met het maken van de bechamelsaus.

    Stap 2

    Tijd om de bechamelsaus te maken

    11) Neem een pan en smelt een klontje boter.

    12) Voeg de bloem toe en roer goed op laag vuur met een houtenlepel en schenk beetje voor beetje de melk toe. Dit proces moet rustig want anders krijg je klontjes.

    13) Zodra je een gladde saus hebt kun je de helft van de geraspte kaas toevoegen en de saus rustig laten koken voor ongeveer 5 minuten. Wanneer de saus te dik is kun je altijd nog een beetje extra melk bij schudden en goed roeren.

    Stap 3
    stap-voor-stap

    Brood uithollen

    14) Nu is het tijd om het brood uit te hollen en te voorzien van de lasagne. Hol het brood uit door de boven kant eraf te snijden en het brood eruit te plukken. Je kunt het brood nog altijd gebruiken om te deppen in de saus of om te dippen in olijfolie met een beetje zout.

    15) Vul nu het brood eerst met de verse lasagne (let op het moet echte verse lasagne bladen zijn), vervolgens kaas, gehakt mengsel, bechamelsaus, lasagne bladen, kaas, enz en sluit of met een mooie laag geraspte mozzarella.

    16) Je kunt dit al uren van te voren maken maar vul het brood pas op het laatste moment.

    Stap 4
    lasagne bolognese brood

    Bereiding Lasagne Bolognese

    17) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen.

    18) Leg het lasagne bolognese brood op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

    19) Haal het brood na 30 minuten van de barbecue met handschoenen of een doek.

    20) De kaas aan de bovenzijde is mooi gesmolten en het brood ruikt heerlijk. Tijd om de lasagne bolognese aan te snijden en te serveren met een lekkere frisse salade.

    Serveer tip: Lasagne bolognese kun je lekker eten met het brood dat over is en een frisse salade met een mooi glas wijn zoals beschreven in de wijn tip.

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    Recipe Reviews

    • Bart

      Vraag,
      Gisteren gemaakt. Smaak geweldig.
      Maar wel de onderkant van het brood verbrand. Hoe voorkom ik dat voor een volgende keer?

      Gr bart

      • Grillfun

        Hallo Bart, Super om te horen dat het heeft gesmaakt. Wanneer de onderkant verbrand wil dit zeggen dat er teveel stralingswarmte is vanuit de onderzijde. Welke BBQ heb je gebruikt als ik mag vragen? Om het te voorkomen kun je de volgende keer een pizzasteen gebruiken en daar het brood opleggen. Tijdens de bereiding van dit recept heb ik volgens mij de Weber Summit gebruikt waardoor de afstand wat groter is dan bijvoorbeeld bij de Weber Master Touch.

        • Bart

          Beetje late reactie. Maar ik heb deze op de kamado gemaakt. Maar geen rekening gehouden met het indirecte gedeelte. Dus dat ga ik komend weekend wel doen. Want ik zat net te denken, ik wil dat lasagne brood nog wel een keer proberen. Thanks voor de tip.

          • Grillfun

            Graag gedaan Bart en succes de volgende keer!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    error: Content is protected !!