Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Linguine met kipfilet
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Krokante kipfilet met romige Linguine

Voor DeVleesboerderij maakte ik weer een lekker recept en dit keer krokante kipfilet met romige Linguine.

Kamado express

Wij eten hier regelmatig pasta en hoe eenvoudiger hoe beter denk ik soms. Deze romige pasta met krokante kipfilet is makkelijk te maken. Wat het een ideale maaltijd maakt voor door de week. Mijn kinderen zijn gek op de krokante kipfilet en staat daardoor ook regelmatig op met menu of het nu in combinatie is met pasta of gebakken aardappelen met groenten.

In dit gerecht gebruikte ik Linguine wat een langwerpig soort pasta is gemaakt van durumtarwemeel. Het is eigenlijk gewoon een bredere versie van spaghetti en lijkt op fettuccine. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken met iedere pasta die je zelf graag eet.

Ben je niet zo gek op krokante kipfilet dan is misschien een gevulde kipfilet met pesto en tagliatelle iets voor jou.

Ingrediënten voor 4 personen

  • kipfilets
  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 gram Linguine of Spaghetti
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel koffiemelk
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • cornflakes
  • Handje vol verse platte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • skillet
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • rasp
  • theelepel
  • pan met water
kipfilet skillet

Voorbereiding

  1. Maak de kipfilet schoon door de vet resten te verwijderen.
  2. Neem de cornflakes en maak deze klein in een schaal en zet apart.
  3. Neem een schaal en voeg hierin het ei met de koffiemelk, sambal en een beetje zout en versgemalen peper. Roer dit door elkaar met een vork.
  4. Haal nu de kipfilet door het ei mengsel en leg de kipfilet vervolgens in de cornflakes en zorg dat deze geheel bedekt is.
  5. Leg de kipfilet op een bord totdat je deze gaat bereiden.
  6. Maak de kastanje champignons schoon en snijd deze in plakken.
  7. Snipper een ui, knoflook en de verse peterselie.
  8. Rasp een handvol met Parmezaanse kaas.

Bereiding krokante kipfilet met romige pasta Linguine

Weber Original Store Amersfoort

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van 180 graden.
  2. Zet een grote pan water op het fornuis en breng deze aan de kook.
  3. Kook de pasta al dente (beetgaar) in het kokende water met een beetje olijfolie. Ik voeg altijd een beetje olijfolie aan het water zodat de pasta niet gaat plakken.
  4. Fruit in de tussentijd de ui samen met de knoflook in een beetje olijfolie.
  5. Voeg vervolgens de kastanje champignons toe samen met de kruiden en bak deze voor twee minuten mee.
  6. Schenk de melk en slagroom toe aan de champignons en roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook.
  7. Voeg de Linguine en Parmezaanse kaas toe en laat de saus indikken door regelmatig alles door elkaar te mengen.
  8. Proef de pasta en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  9. Zet de skillet boven het directe gedeelte van de barbecue en smelt een klontje boter en bak hierin de kipfilet goudbruin. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 72 graden. Wanneer het te snel gaat en de kipfilet is reeds goudbruin kun je de skillet verplaatsen naar het indirecte gedeelte van de BBQ tot de gewenste kerntemperatuur.
  10. Serveer de krokante kipfilet samen met de pasta Linguine en strooi er een beetje peterselie over en geraspte Parmezaanse kaas.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Linguine met krokante kipfilet

Disclaimer

Dit recept is een betaalde samenwerking tussen Devleesboerderij.nl en Grillfun. Het recept is ook terug te vinden op hun website.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *