Grillfun logo

Mediterrane gevulde bavette rollade op de BBQ

gevulde bavette
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  1 uur
 • Porties
  4
inamood acties

Een gevulde bavette rollade op de BBQ kun je op zoveel manier bereiden en combineren met zoveel verschillende producten wat het een perfect stukje vlees maakt voor een BBQ rollade. Omdat ik nog niet heel lang geleden een mediterrane salade heb gemaakt ligt het natuurlijk voor de hand om een bavette recept te maken. Zorg voor een mooie garing door de bavette bij een kerntemperatuur van 55 graden eraf te halen. In veel andere landen wordt bavette ook wel flank steak genoemd.

Bij ons wordt dit gerecht regelmatig gemaakt omdat mijn gezin gek is op deze smaken. Ook maken we het regelmatig wanneer we vrienden op bezoek krijgen. Zelf vind ik het persoonlijk nog lekkerder dan een bavette die je met wat dry-rub op de barbecue bereid. Door de structuur is het een ideaal stuk vlees om te vullen. Let wel op als je het vlees koopt dat deze het formaat heeft of nog open te snijden is zodat je het vlees netjes kan oprollen.

Weber Amersfoort

Info: De bavette is een mooi mager stuk rundvlees uit de flank van de koe. Hierdoor is het vlees heerlijk mals en ideaal voor op de barbecue. In Nederland wordt bavette ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Er zijn zelfs runderen die speciaal worden gefokt voor dit stukje vlees en hierdoor is de bavette zelfs zo mals dat het soms rauw wordt gegeten als bijvoorbeeld een tartaar. We zien dit stuk vergeten vlees steeds meer terug komen op de barbecue en vandaar dat ik dit barbecue recept maakte.

 

bavette vers

Ben je bijvoorbeeld nog opzoek naar een andere vulling voor bavette? Kijk dan eens naar deze recepten Gevulde Black Angus Bavette Steak of Gevulde Bavette met Spianate Romana. Ze zijn net weer iets anders dan dit recept maar misschien juist de combinatie die je zoekt.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 1 kg Bavette aan 1 stuk
 • 1 potje groene pesto (of zelf gemaakt)
 • 125 g zongedroogde tomaten
 • 125 g groene olijven
 • Parmezaanse kaas
 • pijnboompitten
 • olijfolie
 • slagerstouw 

  Benodigdheden

Een gevulde bavette als rollade is super makkelijk om te maken en om van te smullen zo lekker. Kijk snel voor mijn versie!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  bavette pesto

  Voorbereiding bavette rollade

  1. Neem ten eerste de bavette uit de koeling en verwijder alle losse vliezen.
  2. Leg het vlees vervolgens zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snij het vlees op de draad open. Dit is afhankelijk van de dikte van de bavette. Sommige zijn dik waardoor je het vlees kan opensnijden en andere stukken zijn plat waarbij het niet mogelijk is.
  3. Snijd ongeveer 6 stukken van 15 cm van het slagerstouw en leg deze daarna op een snijplank.
  4. Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.
  5. Smeer de bavette eerst in met de groene pesto.
  6. Snijd vervolgens de olijven in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
  7. Rooster daarna de pijnboompitten in een beetje olijfolie.
  8. Strooi vervolgens de pijnboompitten over de bavette en rol deze op.
  9. Knoop als laatste de bavette goed dicht en snijd de uiteinden van het slagertouw eraf.

  Stap 2
  gevulde bavette BBQ

  Gevulde bavette bereiden BBQ

  1. Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 120 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.
  2. Leg de gevulde bavette op het rooster boven het indirecte gedeelte. Dit wil zeggen dat je de bavette niet boven de kolen legt.
  3. Draai na 20 min de rollade en wacht tot de bavette een kerntemperatuur heeft van 46 graden.
  4. Haal de bavette van de barbecue en zet alle schuiven open. Regel de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 250 graden zodat je de bavette kunt af grillen boven hoog vuur.
  5. Verplaats ten slotte de bavette naar het directe gedeelte boven de kolen en grill de bavette tot een kerntemperatuur van rond de 55 graden zodat deze medium rare is.
  6. Haal de bavette van de BBQ en laat het vlees ongeveer 5 tot 10 minuten rusten voordat je de bavette rollade aansnijd.

  Tip: Heerlijk met bijvoorbeeld een mediterra salade en een rode wijn.

  Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

  Recipe Reviews

  • Daniel

   Goedemiddag,
   Ik wil dit recept gaan proberen te maken, waar moet ik rekening mee houden voor de bereidingstijd?
   Bedankt alvast voor de informatie!

   • Grillfun

    Hoi Daniel. De bereidingstijd op de barbecue is ongeveer een uur wat je aan kunt houden. Succes

  • John

   Is er een vervanger voor olijven
   Groetjes John

   • Grillfun

    Hallo John, wanneer je de olijven niet lekker vindt zou ik ze gewoon weglaten en niks gebruiken als vervanger. Het is ook super zonder de olijven namelijk. Succes

  • Pieter

   Goedemorgen,
   Ik neem maar aan dat de olijven en de gedroogde tomaat ook op de Bavette moeten voordat deze opgerold wordt, al wordt dat niet expliciet in de tekst vermeld. Hetzelfde geldt voor de parmezaanse kaas.

   • Grillfun

    Hallo Pieter, dat is inderdaad zo en zal het nog even verduidelijken in de tekst. Je moet inderdaad eerst de bavette vullen en dan oprollen. Bedankt voor de feedback

  • Sander

   5 sterren
   Doe ik de thermometer op het dikte punt opgerold of juist tegenover gesteld.

   Gr Sander

   • Grillfun

    Hallo Sander, Ik stop de thermometer inderdaad in het dikste gedeelte van de Bavette. Dat is dus in dus eigenlijk gewoon in het middel van de opgerolde bavette. Tegenwoordig gebruik ik meestal gewoon een handthermometer gezien ik ongeveer weet wanneer deze klaar is.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!