Mediterrane Gevulde Bavette

Gevulde Bavette
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4

Een gevulde bavette op de BBQ kun je op zoveel manier bereiden en combineren met zoveel verschillende producten wat het een perfect stukje vlees maakt voor een rollade. Omdat ik nog niet heel lang geleden een mediterrane salade heb gemaakt ligt het natuurlijk voor de hand om een recept te maken met bavette. 

kamado express

Bij ons wordt dit gerecht regelmatig gemaakt omdat mijn gezin gek is op deze smaken. Ook maken we het regelmatig wanneer we vrienden op bezoek krijgen. Zelf vind ik het persoonlijk nog lekkerder dan een bavette die je met wat dry-rub op de barbecue bereid. Door de structuur is het een ideaal stuk vlees om te vullen. Let wel op als je het vlees koopt dat deze het formaat heeft of nog open te snijden is zodat je het vlees netjes kan oprollen.

Weber Amersfoort

Info: De bavette is een mooi mager stuk rundvlees uit de flank van de koe. Hierdoor is het vlees heerlijk mals en ideaal voor op de barbecue. In Nederland wordt bavette ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Er zijn zelfs runderen die speciaal worden gefokt voor dit stukje vlees en hierdoor is de bavette zelfs zo mals dat het soms rauw wordt gegeten als bijvoorbeeld een tartaar. We zien dit stuk vergeten vlees steeds meer terug komen op de barbecue en vandaar dat ik dit barbecue recept maakte.

Ben je bijvoorbeeld nog opzoek naar een andere vulling voor bavette? Kijk dan eens naar deze recepten Gevulde Black Angus Bavette Steak of Gevulde Bavette met Spianate Romana. Ze zijn net weer iets anders dan dit recept maar misschien juist de combinatie die je zoekt.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 1 kg Bavette aan 1 stuk
  • 1 potje groene pesto (of zelf gemaakt)
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • 125 g groene olijven
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • slagerstouw 

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • schaar
  • temperatuurmeter 

Een gevulde bavette als rollade is super makkelijk om te maken en om van te smullen zo lekker. Kijk snel voor mijn versie!

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1
vulling bavette

Voorbereiding

1) Neem als eerste de bavette uit de koeling en verwijder alle losse vliezen.

2) Leg het vlees vervolgens zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snij het vlees op de draad.

3) Snijd het vlees doormidden zodat deze opengeklapt kan worden.

4) Snijd ongeveer 6 stukken van 15 cm van het slagerstouw en leg deze daarna op een snijplank.

5) Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.

6) Smeer de bavette eerst in met de groene pesto.

7) Snijd vervolgens de olijven in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.

8) Rooster daarna de pijnboompitten in een beetje olijfolie.

9) Strooi vervolgens de pijnboompitten over de bavette en rol deze op.

10) Knoop als laatste de bavette goed dicht en snijd de uiteinden van het slagertouw eraf.

Stap 2
bavette op de bbq

Bereiding Gevulde Bavette

11) Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 200 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.

12) Leg vervolgens de gevulde bavette op het rooster boven het indirecte gedeelte.

13) Draai na 10 min het vlees en wacht tot de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden.

14) Verplaats ten slotte de bavette naar het directe gedeelte en draai regelmatig tot de kerntemperatuur rond de 55 graden is.

Tip: Heerlijk met bijvoorbeeld een mediterra salade en een rode wijn.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *