BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Mediterrane gevulde Bavette
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Mediterrane Gevulde Bavette

Een gevulde bavette op de BBQ kun je op zoveel manier bereiden en combineren met zoveel verschillende producten wat het een perfect stukje vlees maakt voor een rollade. Gezien ik nog niet heel lang geleden een mediterrane salade heb gemaakt ligt het natuurlijk voor de hand om een bavette recept te maken.

Kamado Express

Info: De bavette is een mooi mager stuk rundvlees uit de flank van de koe. Hierdoor is het vlees heerlijk mals en ideaal voor op de barbecue. In Nederland wordt bavette ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Er zijn zelfs runderen die speciaal worden gefokt voor dit stukje vlees en hierdoor is de bavette zelfs zo mals dat het soms rauw wordt gegeten als bijvoorbeeld een tartaar. We zien dit stuk vergeten vlees steeds meer terug komen op de barbarbecue en vandaar dat ik dit barbecue recept maakte.

Ben je nog opzoek naar een andere vulling voor Bavette? Kijk dan eens naar deze recepten Gevulde Black Angus Bavette Steak of Gevulde Bavette met Spianate Romana.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 kg Bavette aan 1 stuk
  • 1 potje groene pesto (of zelf gemaakt)
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • 125 g groene olijven
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • slagerstouw

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • schaar
  • temperatuurmeter

Voorbereiding

1) Neem de bavette en verwijder alle losse vliezen.

2) Leg het vlees zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snij het vlees op de draad.

3) Snij het vlees doormidden zodat deze opengeklapt kan worden.

4) Snij ongeveer 6 stukken van 15 cm van het slagerstouw en leg dit op een snijplank.

5) Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.

6) Smeer de bavette in met de groene pesto.

7) Snij de olijven in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.

8) Rooster de pijnboompitten in een beetje olijfolie.

9) Strooi de pijnboompitten over de bavette en rol deze op.

10) Knoop de bavette goed dicht en snij de uiteinden van het slagertouw eraf.

vulling bavette

Bereiding Gevulde Bavette

Weber Original Store Amersfoort

11) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 200 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.

12) Leg de gevulde bavette op het rooster boven het indirecte gedeelte.

13) Draai na 10 min het vlees en wacht tot de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden.

14) Verplaats naar het directe gedeelte en draai regelmatig tot de kerntemperatuur rond de 55 graden is.

Tip: Heerlijk met een mediterra salade en een rode wijn.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Een gevulde bavette als rollade is super makkelijk om te maken en om van te smullen zo lekker. Kijk snel voor mijn versie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *