Grillfun logo

Mosselen op de OFYR met groenten

mosselen ofyr
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  30 min
 • Porties
  4
inamood acties

Mosselen maken op de OFYR is echt geweldig en zo makkelijk om te maken. Tegenwoordig kun je mosselen het hele jaar door maken en zijn op veel plaatsen verkrijgbaar. Je kunt ze natuurlijk koken wat heel gebruikelijk is, maar lekker buiten met een goed glas wijn naast het vuur van de OFYR is natuurlijk de ultieme buiten kook beleving. Het enige waar je op moet letten is dat je ze niet te lang op de barbecue laat liggen gezien de mosselen taai kunnen worden. Of je de mosselen nu bereid op de barbecue of op de OFYR dat maakt geen verschil. Dus goed opletten en regelmatig proberen om de mosselen een beetje te verplaatsen als de voorste al opengaan. Zorg er ook voor dat je niet te veel hitte hebt aan de voorzijde van de bak ring. Plaats het hout juist iets meer naar achteren en onder de ring.

Wanneer je mosselen wilt bereiden op de barbecue kun je een skillet gebruiken of een plancha. Regel de barbecue naar een temperatuur van rond de 180 graden. Plaats de skillet of plancha op de barbecue en volg vervolgens de onderstaande instructies.

Weber Amersfoort

In dit recept blus ik de mosselen af met een droge witte wijn. Je kunt de wijn natuurlijk ook vervangen door een lekker bier. Denk bijvoorbeeld aan een triple van een lokale brouwer. Men zegt dat je ongeveer 1 kg mosselen eet per persoon maar dit recept gebruikte ik als voorgerecht. Wat dus ideaal is als je voor meerdere personen wilt gaan koken.

stokbrood met mosselen

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 2 kg mosselen
 • 2 prei
 • 4 bospenen
 • 1 rode peper
 • verse dille
 • verse koriander
 • droge witte wijn

  Benodigdheden

 • OFYR
 • snijplank
 • mes
Mosselen maken op de OFYR of zelfs de barbecue is echt super. Lekker als voorgerecht serveren met een goed glas wijn en wat stokbrood!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  mosselen

  Voorbereiding

  1. Spoel de mosselen af onder water en controleer of alle mosselen zijn gesloten. Mosselen die reeds openzijn kun je het beste weggooien.
  2. Maak de wortels en de prei schoon en snijd de prei in ringen en de wortels in blokjes.
  3. Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes en hak de rode peper fijn.
  4. Snijd de koriander en de dille niet te fijn.

  Stap 2
  bereiding mosselen ofyr

  Bereiding mosselen op de OFYR

  1. Maak ten eerste de OFYR aan door in het middel van de vuurschaal met aanmaakhout een toren te maken. Leg vervolgens in het midden van de toren twee wokkels en wacht tot de toren brand. Leg er vervolgens droog hout rondom. Nu is het wachten tot de bak ring voldoende hitte heeft opgenomen zodat gestart kan worden met grillen. In de tussen tijd moet je natuurlijk ervoor zorgen dat het vuur goed aanblijft.
  2. Voordat we gaan starten kun je het beste de bak ring goed schoonmaken. Zelf neem ik altijd een stuk keukenpapier en schenk zonnebloemolie op de ring en maak de ring schoon tot het keukenpapier niet meer zwart wordt.
  3. Schenk olijfolie op de ring en begin met het bakken van de stukjes wortel. Deze moeten namelijk het langste garen.
  4. Na ongeveer 10 minuten kunnen de mosselen op de bakplaat worden gelegd, leg de overige groenten bij de wortels. Mix het groenten mengsel door elkaar en schenk er nog een beetje olijfolie overheen.
  5. Verdeel het groenten mengsel over de mosselen wanneer de groenten gaar zijn.
  6. Wacht tot alle mosselen open zijn en blus de mosselen af met een lekkere droge witten wijn.
  7. Schep de mosselen in een grote schaal en serveer met stokbrood en diverse lekkere sauzen zoals bijvoorbeeld een knoflook- of kerriesausje.

  Succes met de bereiding en veel Grillfun!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept