Oreo S’mores chocolade taartjes van de BBQ

s'mores bbq
 • Voorbereiding
  30 min
 • Bereiding
  20 min
 • Porties
  4
INAMOODbanner

Een nagerecht is altijd leuk om te maken op de barbecue, en zeker als het eens wat anders is dan we gewend zijn zoals deze s’mores van de BBQ. S’mores zijn al heel bekend natuurlijk echter dit keer heb ik ze omwikkeld met taartdeeg waardoor je een gaaf taartje krijgt van de BBQ. Je kunt het natuurlijk ook maken in de middag en serveren bij de koffie of als leuk nagerecht voor de kinderen bijvoorbeeld. Maar de volwassenen zijn er ook gek op omdat het een taartjes is. Normaal maak je s’mores op de BBQ met marshmallows en koekjes. Dit keer heb ik alles samengevoegd in de taartdeeg.

Kamado Express

Om het makkelijk te maken heb ik de taartdeeg gekocht op rol. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de taartdeeg zelf te maken. Echter iets makkelijks is soms ook niet gek en binnen 15 minuten heb je op deze manier alles gemaakt. De marshmallow crème kun je ook zelf maken maar is dit keer ook gewoon gekocht. Normaal gesproken ben ik echt van het zelf maken maar bij een recept als dit sta je dan uren in de keuken. Daarom dacht ik, laten we het eens op de makkelijke manier doen.

Weber Amersfoort

Mijn kinderen vonden het een geweldig recept! Dit recept staat daarom ook op de planning om vaker te maken. Wat ook leuk is om dit recept te laten maken door jouw kinderen. Lekker samen de voorbereidingen doen en dan even af grillen op de BBQ. Ik weet zeker dat je kinderen dat een geweldig idee zouden vinden om samen deze heerlijke s’mores te maken op de BBQ.

s'mores bbq klaar

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 2 rollen verse taartdeeg
 • reep chocolade
 • 1 pak oreo
 • mini marshmallows
 • 1 pot fluff marshmallow crème
 • 1 ei

  Benodigdheden

 • kamado
 • pizzasteen
 • snijplank
 • eetlepel
 • mes
S'mores worden regelmatig gemaakt door veel mensen op de BBQ. Wat dacht je van de combinatie van S'mores met oreo in een chocolade taartje!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  voorbereiding oreo smores

  Voorbereiding

  1. Rol het deeg van de taartbodem uit op een schoon oppervlak en snijd vier grote cirkels van ongeveer 15 centimeter. Zelf heb ik een kom genomen en deze op de taartbodem gelegd en toen met een mes er rondom gesneden. De restjes kun je gebruiken om meer taartvormen te maken.
  2. Plaats twee oreo koekjes iets uit het midden naast elkaar op het taartdeeg.
  3. Voorzie de oreo koekjes van twee stukjes chocolade en een laagje marshmallow crème.
  4. Steek de kleine marshmallows in de crème en voorzie de rand van het deeg van eiwit.
  5. Vouw het deeg over de s'mores toppings en druk het op zijn plaats.
  6. Plooi tenslotte de randen met je vingers of een vork en strijk het taartjes geheel in met losgeklopt eiwit.

  Stap 2
  s'mores pizzasteen

  Bereiding s'mores BBQ

  1. Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters de roosters en een pizzasteen. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden.
  2. Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden sluiten we beide schuiven voor 3/4.
  3. Leg de s'mores taartjes op de pizzasteen en sluit de deksel.
  4. Grill de taartjes voor ongeveer 10 minuten tot ze mooi zijn verkleurd en serveer ze warm. Let op, ze zijn heet van binnen.

  Succes met het maken, groetjes Grillfun!!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept