Perzik kokos crumble van de BBQ

perzik kokos crumble bbq
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Porties
    6

Een heerlijk zomers nagerecht van de BBQ met perzik en kokos geserveerd met ijs. Dit recept is weer een geweldige smaakbeleving en nog eens makkelijk te maken ook. Lekker genieten tijdens een mooie zomeravond met een mooie dessertwijn en dit nagerecht.

kamado express

Perziken liggen bij ons vaak in de fruitschaal omdat onze kinderen er gek op zijn. Daarom dacht ik laat ik weer eens een nagerecht maken van de BBQ met perzik. Het is namelijk een vrucht die perfect geschikt is voor lekkere nagerechten. Op mijn website kun je al een recept vinden van een perziktaart van de BBQ. Daarom maken we dit keer iets anders. Wanneer je de verhouding van de crumble verdubbeld wordt het een beetje vergelijkbaar met een taart. Dit keer ging het mij echter om de warme vrucht in combinatie met het koude ijs. De crumble zorgt voor een lekkere crunch aan het gerecht en je kunt er zelf nog amandel schaafsel aan toevoegen. Mijn kinderen houden niet van amandel maar het is wel een lekkere toevoeging aan je nagerecht. Misschien een leuke tip om eens te proberen.

Weber Amersfoort

Het recept is voldoende voor 6 personen wat het ook een ideaal nagerecht maakt als je eens kookt voor vrienden of familie. De voorbereiding kun je namelijk al een aantal uur vooraf doen. Zet het dan gewoon in de koelkast totdat je het gaat bereiden op de barbecue.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 8 perziken
  • 110 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram kokos
  • 40 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • mes
  • skillet
  • pollepel
  • kom
  • weegschaal
  • eetlepel

Perzik met kokos crumble van de BBQ is een ideaal zomergerecht wat je perfect kunt maken op de BBQ. Check daarom snel dit heerlijke BBQ nagerecht!

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1
perzik skillet

Voorbereiding

  1. Snijd de perziken in maantjes door me een mes te snijden tot aan de pit en vervolgens steeds een maantje eruit te wippen.
  2. Leg de perziken in een kom en meng ze samen met de 110 gram suiker en vanille extract.
  3. Schenk de perziken in de skillet.
  4. Neem een kom en meng hierin de 2 eetlepels suiker met de bloem.
  5. Voeg de boter toe en voeg deze toe aan de suiker en meel.
  6. Nu is het tijd om je handen vies te maken door de boter met de handen te mengen met de meel en suiker totdat je klontjes krijgt.
  7. Voeg vervolgens de kokosrasp toe en meng alles goed door elkaar met de handen.
  8. Verkruimel het mengsel over de perziken in de skillet. Wanneer je het mengsel te weinig vindt kun je de dubbele hoeveelheid aanhouden.

Stap 2
perzik crumble

Bereiding perzik curmble BBQ

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en het rooster. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
  2. Wanneer de temperatuur bereikt is van 180 graden kun je de skillet met perzik op het rooster plaatsen in de BBQ.
  3. Sluit vervolgens de deksel voor ongeveer 40 minuten tot de crumble mooi verkleurd is.
  4. Serveer de perzik kokos crumble met een bolletje vanille ijs.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept