Grillfun logo

Perziktaart van de BBQ

perziktaart
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  50 min
 • Porties
  8
inamood acties

Sow deze perziktaart van de BBQ was een succes. Inmiddels heb ik deze heerlijke taart al drie keer gemaakt. Ik kwam op het idee voor deze heerlijke fruittaart tijdens de American BBQ workshop van de Grill Academy bij de Weber Original Store in Amersfoort. Het maken van een perziktaart op de barbecue kan super gemakkelijk gezien je de BBQ gewoon indirect inricht en gebruikt als een heteluchtoven. Je gasten zullen denken een taart van de BBQ? Ja het kan gewoon, en je hebt een perfect nagerecht met een lekker bolletje ijs dat gemaakt is op de BBQ.

Het recept is eigenlijk voor een peach crumble pie maar gezien een kruimeltaart normaal gesproken gemaakt wordt in een taartvorm waarbij je de bodem omhoog kan wippen is het voor op de barbecue iets lastiger. Op de manier zoals het is beschreven in het recept maak je een tarte tatin met perziken.

Weber Amersfoort

Ben je toevallig nog opzoek naar een andere lekkere taart van de BBQ! Denk dan eens aan een appeltaart die je makkelijk kunt maken, check de link Appeltaart van de BBQ

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 • 6 perziken
 • 125 gram frambozen
 • 380 gram suiker
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • 320 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 2 eieren
 • 250 gram zachte boter
 • 2 theelepels zout
 • Aluminium bak

  Benodigdheden

Perziktaart van de BBQ is echt een geweldig idee voor als nagerecht om je gasten te verrassen. Maak de taart en serveer met een bol ijs!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  perziken

  Voorbereiding

  1. Voor dit recept heb ik een aluminium lekbak genomen maar dit kan natuurlijk ook een taartvorm zijn of wat jezelf handig vindt. Smeer de aluminium bak in met boter.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit in het midden. Snijd de perziken vervolgens in maantjes.
  3. Verdeel de perziken in de aluminium bak.
  4. Snijd de frambozen door de helft en verdeel deze over de perziken.
  5. Mix de suiker, vanillesuiker samen met de zachte boter in een keukenmachine.
  6. Voeg de bloem, bakpoeder, eieren en zout toe en mix tot het een homogeen deeg is.
  7. Verspreid de deeg over de perziken en frambozen tot het geheel bedekt is.

  Stap 2

  Bereiding perziktaart

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van tussen de 180 en 190 graden en twee zones voor direct en indirect grillen. Het beste kun je de kolenmandjes gebruiken van Weber en deze aan de zijkant plaatsen zodat je het middelste deel van de BBQ kunt gebruiken om indirect te grillen.
  2. Plaats de aluminium bak in het midden van de BBQ boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
  3. De duur voordat de perzikentaart klaar is, is afhankelijk van de dikte van het deeg. Bij mij duurde het ongeveer 50 minuten. Controleer of de bovenkant mooi verkleurd is en prik met een satéstokje in het midden van de taart of deze er schoon uitkomt. Dit is een teken dat de perzikentaart goed is.
  4. Haal de perzikentaart uit de BBQ met handschoenen en leg hem op een snijplank. Plaats ook een snijplank aan de bovenzijde van de taart en draai de taart om. Nu kun je de aluminium bak verwijderen en de perzikentaart aansnijden.
  5. Serveer de perzikentaart warm samen met een bolletje vanille ijs en strooi er nog een beetje poedersuiker over.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!