BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Pikante Dry-rub
BBQ-Recepten,  Rubs & Sauzen

Pikante BBQ Rub

Hou je van pittig eten dan is deze pikante BBQ rub iets voor jou. Hij is niet te pittig maar je kunt hem natuurlijk altijd wat extra vlam geven met extra cayennepeper. Ik gebruik deze dry rub zelf het meeste bij gevogelte zoals bijvoorbeeld kippenvleugels maar hij is ook super op bijvoorbeeld drumsticks of voor je spareribs. Met wat olijfolie en deze BBQ rub heb je ook een heerlijke marinade om het vlees te marineren. Wrijf het vlees dan in en leg het minimaal 2 uur in de koeling.

Kamado express

Ingrediënten

  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 kop pittige paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 kop bruine suiker
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Benodigdheden

  • kom
  • kopje
  • theelepel
  • eetlepel

Bereiding BBQ rub

1) Meng alle kruiden door elkaar. Voor deze pikante BBQ rub.

2) Doe de dry-rub in een potje of in een plastic zakje.

3) Deze dry-rub is niet alleen te gebruiken voor kip maar ook zeker voor varkens- en rundervlees.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *