Pikante BBQ Rub

Pikante dry rub
  • Voorbereiding
    5 min
INAMOODbanner

Hou je van pittig eten dan is deze pikante BBQ rub iets voor jou. Hij is niet te pittig maar je kunt hem natuurlijk altijd wat extra vlam geven met extra cayennepeper. Ik gebruik deze dry rub zelf het meeste bij gevogelte zoals bijvoorbeeld kippenvleugels maar hij is ook super op bijvoorbeeld drumsticks of voor je spareribs. Met wat olijfolie en deze BBQ rub heb je ook een heerlijke marinade om het vlees te marineren. Wrijf het vlees dan in en leg het minimaal 2 uur in de koeling.

houtskoolexpress
Kamado Express

  Ingrediënten

  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 125 gram pittige paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 125 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

  Benodigdheden

  • kom
  • kopje
  • theelepel
  • eetlepel

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1

    Bereiding BBQ rub

    1) Meng alle kruiden door elkaar. Voor deze pikante BBQ rub.

    2) Doe de dry-rub in een potje of in een plastic zakje.

    3) Deze dry-rub is niet alleen te gebruiken voor kip maar ook zeker voor varkens- en rundervlees.

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    Recipe Reviews

    • Michiel Van't veen

      Hoeveel is een kopje?

      • Grillfun

        Hallo Michiel een kopje is 250 gram. Heb het recept even aangepast naar gram. Bedankt voor je reactie

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *