BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Pittige Italiaanse Bol Varkenshaas
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Pittige Italiaanse Bol Varkenshaas

Hou je van pittig dan is dit het recept voor jou! Deze Pittige Italiaanse Bol Varkenshaas maken we regelmatig gezien het super simpel is en lekker smaakvol. Dit recept zet je op tafel in nog geen 30 minuten dus ideaal om het weekend mee te beginnen met een heerlijk biertje.

Kamado Express

Ingrediënten voor 2 Italiaanse bollen

  • 400 g varkenshaas
  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 uien
  • rucola
  • pot mierikswortel
  • 2 gegrilde paprika’s
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes

Bereiding

1) Snij de gegrilde paprika’s in reepjes. Je kunt gegrilde paprika’s kopen op olie basis of zelf maken. Bekijk mijn mediterrane salade hoe ik gegrilde paprika’s maak.

2) Verwijder eventueel het vlies van de varkenshaas en breng de varkenshaas op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding Italiaanse Bol

Weber Original Store Amersfoort

3) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

4) Leg de twee uien in de kolen van de barbecue. Op deze manier krijg je dirty onions die echt heerlijk van smaak zijn.

5) Leg vervolgens de varkenshaas boven het directe gedeelte en draai deze om als het vlees wordt losgelaten van het rooster.

6) Verplaats de varkenshaas naar het indirecte gedeelte tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 56 graden.

7) Laat de varkenshaas rusten door deze gedurende 10 minuten in te pakken in zilverfolie.

8) Haal de uien uit de kolen en verwijder alles wat zwart is en snij ze vervolgens in reepjes.

9) Snij de varkenshaas in mooie plakjes.

10) Snij de Italiaanse bol doormidden en voorzie deze van een dunne laag mierikswortel. (let op hoe meer mierikswortel hoe sterker de smaak)

11) Bouw nu het broodje op met rucola, plakjes varkenshaas, gegrilde paprika en dirty onions deksel erop en smullen!

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *