BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Pizza met fruit en chocloade
BBQ-Recepten,  Nagerechten

Pizza met Fruit en Chocolade

Damn dit is een nagerecht waar je gasten versteld van staan. Hoe verzin je het, een pizza met fruit en chocolade van de barbecue.

Kamado express

Laatst ben ik op een Weber cursus geweest bij Roy Hochstenbach van Grillpassie Limburg omdat de setting prachtig is daar. De cursus wordt namelijk gegeven bij kasteel Schaloen waardoor je een prachtige setting krijgt om te genieten tijdens het barbecueën. We maakte daar als nagerecht deze heerlijke pizza. Ik was zo enthousiast dat dit recept zeker niet mag ontbreken op mijn website.

Je kunt zelf pizzadeeg maken, maar in dit recept heb ik ervoor gekozen om te werken met een kant-en-klare pizzabodem die je gewoon in alle supermarkten kunt krijgen.

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • bakje frambozen
  • melkchocolade
  • bakje bramen
  • bakje blauwe bessen
  • mini marshmallows

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • pizzasteen
  • pizzaschep of brede spatel
Pizza maken met fruit

Bereiding Fruit Pizza

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van 260 graden.

2) Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm deze voor ongeveer 15 minuten zodat hij goed heet is.

3) Rol de deeg uit en laat deze liggen op het bakpapier. Snijd eventueel de randen van het bakpapier in de vorm van de pizzasteen. Het is belangrijk om de deeg op het bakpapier te laten zodat hij niet gaat plakken aan de steen.

4) Versier de pizzabodem met stukjes melkchocolade of andere chocolade die goed smelt. Ik heb gemerkt dat pure chocolade lastiger te smelten is en daarom zou ik die niet gebruiken bij dit gerecht.

5) Verdeel het verse fruit over de pizzabodem en maak het af met de mini marshmallows.

6) Leg nu de pizzabodem met bakpapier op de pizzasteen en sluit de deksel.

7) Verwijder na ongeveer 1 a 2 minuten het bakpapier onder de pizzabodem en sluit de deksel weer tot de chocolade gesmolten is en de pizzabodem gaar is.

8) In een kleine 10 minuten heb je een geweldig dessert wat, geloof mij gewoon echt smullen is.

Tip: Haal genoeg spullen in huis voor dit recept want je blijft er gewoon van eten. Ben je met een grotere groep dan is dit ook echt een aanrader gezien het makkelijk is om te maken en kost niet veel tijd.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt op de Weber Pulse 2000 die ik ontving van Weber Barbecue Nederland.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *