Grillfun logo

Pork Belly Burnt Ends

Pork Belly Burnt Ends
 • Voorbereiding
  15 min
 • Bereiding
  6 uur
inamood acties

Pork Belly Burnt Ends de BBQ hype van 2018 kan natuurlijk niet ontbreken op de recepten site van een BBQ-blogger. Vandaar nu het recept voor Pork Belly Burnt Ends op mijn website in combinatie met een een heerlijke wijn.

Je bent even bezig maar dan heb je ook wat als een BBQ snack voor in de avond met een lekker glas rode wijn. Maak dus voldoende want voordat je het weet is het op.

Weber Amersfoort

Wijn Tips: Bij een snack als deze serveer je natuurlijk een mooie rode wijn. Ik ben gegaan voor de Cabernet Franc van het merk Le Nez. De wijn is te omschrijven als een frisse en vrolijke wijn met een frisse zuurgraad en goed gewicht met een perfect uitgebalanceerde afwerking. Wil je meer weten van deze wijn? Kijk dan snel op mijn blog Le Nez Wijnen.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 • 1,5 kg buikspek zonder swoerd
 • Voldoende BBQ rub
 • 50 gr roomboter
 • 2 volle eetlepels bruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels honing
 • 5 eetlepels barbecuesaus

  Benodigdheden

 • barbecue met deksel
 • barbecue tang
 • snijplank
 • mes
 • aluminium bakjes
 • kwast
 • lepel
Pork Belly Burnt Ends van buikspek zijn echt super! Je bent even bezig maar dan heb je ook een lekkere BBQ snack voor in de avond.

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1

  Bereiding Pork Belly Burnst Ends

  1) Haal het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling en dep het droog met keuken papier.

  2) Snijd de buikspek in gelijke blokjes van ongeveer 4 bij 4 centimeter. Op deze manier krijg je blokjes die je omtovert tot de pork belly burnt ends.

  3) Bestrooi de blokjes buikspek met een BBQ rub en zorg dat de blokjes buikspek aan alle zijden voorzien zijn van de rub. Ik gebruikte mijn "Pikante Dry-rub"

  4) Leg de rookhout snippers in een kom met water of gebruik chunks die hoeven namelijk niet in het water en zijn wat groter.

  5) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 130 graden. Bij een kogel barbecue kun je dit het beste doen door de kolen of briketten aan één zijde te plaatsen. Bij de Summit zit een deflextor plaat die boven de kolen zit zodat het hele rooster gebruikt kan worden als indirecte zone.

  6) Leg nu de blokjes op het rooster en voeg rookhout toe en sluit de deksel voor ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze stap is het belangrijk om de temperatuur rond de 130 graden te houden door te spelen met de instellingen van de lucht toevoer.

  Stap 2

  Nu is het tijd te ontspannen en de temperatuur te controleren

  7) Na 2,5 uur kun je de blokjes buikspek van de barbecue halen en in een aluminium bak doen of ovenschaal die geschikt is voor op de barbecue.

  8) Voeg nu de suiker, roombotor en de honing toe en verdeel dit over de blokjes buikspek.

  9) Leg de bak weer op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor 2 uur.

  10) Na twee uur op 130 graden mogen de blokjes weer van de barbecue en leg je ze in een nieuwe schaal zonder al het vocht wat in de andere schaal zit.

  11) Nu kun je de BBQ saus toevoegen door de blokjes met een kwast in te wrijven met jou favoriete saus. Ik gebruikte de Madagasca Roast van Saus.Guru deze is lekker pittig en daar hou ik persoonlijk wel van.

  12) Leg de bak boven het indirecte gedeelte voor 15 minuten en sluit de deksel van de barbecue. Daarna kun je dan eindelijk genieten van de Pork Belly Burnt Ends.

  Serveer tip: Neem wat prikkers en een leuke kom of een houtenplank en leg daar dit heerlijke "Pork Belly Burnt Ends" hapje op. Wees snel want voor je het weet zijn ze op!

  Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Le Nez Wines. Bedankt voor de mooie wijn!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!