Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Porterhouse steak met japapenos cheddar poppers
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Porterhouse Steak met Jalapenos Cheddar Poppers

Dit is echt weer een recept om van te watertanden want wie houd er nu niet van een mooie Porterhouse steak! Ik ben er gek op en helemaal in combinatie met de Jalapeños Cheddar Poppers. Die maken deze BBQ steak helemaal af waardoor je in combinatie met aardappelen een complete maaltijd hebt.

Kamado Express

Hou je persoonlijk niet zo van het hete van de pepers vervang ze dan gewoon door kleine paprika’s en iedereen kan genieten van dit heerlijke gerecht wat ik in opdracht van DeVleesboerderij.nl maakte.

Biertip: Bij dit gerecht kan natuurlijk een biertje niet ontbreken en dit maal ging ik op advies van iemand voor de Zatte Tripel van Brouwerij ‘T IJ. Ik moet toegeven het is een prima bier voor bij dit gerecht. Helaas ben ik geen bierkenner maar ik laat me altijd graag adviseren welk bier bij een bepaald gerecht past door naar een bierhuis te gaan.

Ingrediënten Steak

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel en theelepel
  • rasp
  • knoflookpers

Voorbereiding

1) Haal de Porterhouse steak minimaal een uur voor de bereiding uit de koeling.

2) Hak de tijm en rozemarijn fijn.

3) Neem een kom en schenk ongeveer 5 eetlepels olijfolie in de kom.

4) Voeg de fijngehakte kruiden toe samen met de geperste knoflook en de zout en versgemalen peper.

5) Roer alles goed door elkaar en wrijf de porterhouse steak in met het mengsel.

6) Dek de steak af met vershoudfolie en zet weg.

Bereiding Porterhouse Steak

Weber Original Store Amersfoort

7) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur tussen de 150 en 160 graden is.

8) Leg het vlees nu boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuur meter.

9) Sluit de deksel tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 30 graden is.

10) Draai het vlees nu om en sluit de deksel tot een kerntemperatuur van 54 graden.

11) Haal het vlees van de barbecue en leg deze op een plank om even te rusten.

12) Stook de barbecue even goed heet of zorg ervoor dat er een firestarter klaarstaat met gloeiende kolen.

13) Is de temperatuur boven de kolen heet leg dan de porterhouse steak voorzichtig boven het directe gedeelte voor ongeveer een kleine minuut afhankelijk van hoe heet de kolen zijn.

14) Draai de steak regelmatig doordat er vlammen kunnen ontstaan door het vet wat gaat smelten.

15) Doe dit voor iedere zijde van de Porterhouse steak.

16) Haal de porterhouse steak van de barbecue en laat deze nu minimaal 10 minuten rusten zodat deze kan ontspannen. Dit is heel belangrijk om een mooie sappige steak te krijgen.

Serveer tip: Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het op een mooie grote plank met bijvoorbeeld gegrilde aardappelen en japapeños Cheddar Poppers (<- Klik snel voor het recept)

Wil je eens een Côte de Boeuf maken maar dan Cave Man style? Check dan snel het recept van “De Buur man met de BBQ

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

porterhouse steak

Disclaimer: 

houtkool express

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *