Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Pulled pork nachos
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Pulled Pork Nachos uit Breda

Pulled Pork Nachos is echt het ideale voorgerecht voor een barbecue of gewoon als snack voor tussendoor. De Nachos van ’t hard van Breda zijn echt de beste die je bij ons in Breda kunt vinden. Na een tip van Ilona van “Worstenbroodenwijn.nl” ben ik ze zelf gaan proeven. Mijn favoriet daar is toch echt wel de versie met kip.

Kamado express

Nachos kun je op diverse manieren bereiden en de combinaties kun je zo gek niet verzinnen. Je kunt ze met pulled pork maken maar ook met andere soorten vlees die te pullen zijn zoals pulled chicken en pulled lamb. De bereiding van het vlees wordt niet beschreven in dit recept maar kun je terugvinden in onderstaande linkjes. Meestal wordt een gerecht zoals dit gemaakt met de resten die je overhebt van bijvoorbeeld pulled pork. Het is namelijk altijd te veel wat je hebt. Ideaal om er een ideale snack van te maken. Bij Black Smoke in Rotterdam staat het zelfs op de menukaart als voorgerecht.

In dit recept gebruikte ik de nieuwe skillet die ik ontvangen heb van het merk Valhal Outdoor. Deze gietijzeren pan is 25 cm en je kunt hem overal op gebruiken. Ik als BBQ gek maakte dit gerecht natuurlijk op de barbecue maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon in de oven maken gezien de skillet ook in de oven kan.

Ingrediënten

  • Pulled Pork
  • zak doritos
  • 10 cherry tomaten
  • 50 gram Cheddar kaas
  • 50 gram 48+ kaas jong belegen
  • 3 eetlepels ingemaakte jalapeño schijven
  • 2 lente-uien
  • barbecuesaus

Benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • skillet
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • rasp
voorbereiding nachos
nachos op bbq

Bereiding Pulled Pork Nachos

  1. Snijd de lente-ui in ringen en de cherry tomaten in schijven.
  2. Snijd de jalapeño ringen in vieren of je moet van veel pit houden in één keer.
  3. Neem de pulled pork en meng deze met jou favoriete barbecuesaus.
  4. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones, omdat we de pulled pork nachos indirect gaan bereiden op de barbecue. Zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
  5. Neem een skillet en start met een laag doritos en voeg hierop de pulled pork met de cherry tomaten, lente ui, jalapeño ringen en de twee soorten kaas.
  6. Herhaal dit nog een keer tot de skillet vol is en eindig met een mooie laag kaas. Je kunt bij de laatste laag eindigen met de lente-ui zodat het wat meer kleur krijgt aan de bovenzijde.
  7. Plaats de skillet boven het indirecte gedeelte van de barbecue en wacht ongeveer 10 tot 15 minuten tot alle kaas is gesmolten.
  8. Serveer de pulled pork nachos met zure room, tomatensalsa of guacamole, maar dat vindt ik persoonlijk overbodig.

Zet de skillet direct op tafel en geniet er lekker van want voordat je het weet is het op en kun je weer een nieuwe maken.

kruiden en specerijen kopen

resultaat pulled pork nachos
Pulled pork nachos is een geweldig voorgerecht of gewoon een geweldige snack! De Nachos van 't hard van Breda zijn de beste in Breda en dit is mijn versie!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *