Quiche spinazie geitenkaas van de BBQ

quiche spinazie geitenkaas
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4 Personen

Na al dat vlees geweld op mijn blog is het tijd voor een vegetarische quiche met spinazie en geitenkaas. Het recept is super simpel en binnen 30 minuten staat er een heerlijke quiche op de tafel. Of je nu vegetarisch wil barbecueën of gewoon lekker als bijgerecht bij een mooi stuk vlees. Het kan allemaal met deze quiche. Je kunt natuurlijk ook een beetje bacon toevoegen in het recept. Dit keer heb ik echter bewust geen vlees toegevoegd gezien ik nog niet veel vegetarische gerechten op mijn blog heb staan.

kamado express

Wanneer je het wil serveren als bijgerecht is misschien wel heerlijk met deze entrecote recept.

houtskoolexpress
Weber Amersfoort

  Ingrediënten

  • 1 vel verse hartige taartdeeg (te koop in de grotere supermarkt)
  • 300 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 100 gram cherry tomaten
  • 200 milliliter volle melk
  • 75 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels bloem
  • boter
  • versgemalen peper en zout

 Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • taartvorm geschikt voor de BBQ
  • vork
  • maatbeker
  • eetlepel
  • weegschaal
  • snijplank
  • mes

Recept Instructies

1 Stap

Voorbereiding

  1. We starten met het pellen van 1 teentje knoflook en snipper deze fijn.
  2. Zet een wok op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de knoflook heel even aan voordat je de spinazie toevoegt.
  3. Wok de spinazie tot deze geheel geslonken is en laat hem afkoelen in een vergiet zodat het vocht eruit kan.
  4. Neem de taartvorm en vet deze goed in met boter en bestrooi hierna met bloem zodat de bodem niet gaat plakken aan de vorm.
  5. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik in de bodem overal gaatje met een vork.
  6. Neem een kom en klop de eieren hierin los met een garde. Voeg melk samen met versgemalen peper en zout toe aan de eieren, en roer nogmaals.
  7. Knijp het meeste vocht uit de spinazie en bedek hiermee de taartbodem.
  8. Snijd de cherry tomaten in ringen en leg deze op de spinazie.
  9. Schenk het eimengsel in de taartvorm en maak het af door de geitenkaas er overheen te strooien. Ik heb de geitenkaas in kleine blokjes gesneden en deze eroverheen gestrooid.

2 Stap

Bereiding quiche spinazie geitenkaas

  1. Maak ten eerste de barbecue aan voor indirecte hitte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. Let goed op als je een taartvorm gebruikt dat er geen kolen onder de vorm zitten want dan heb je kans dat de bodem aanbrand.
  2. Plaats de taartvorm boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel voor ongeveer 20 minuten.
  3. Controleer na 25 minuten of de quiche voldoende gestold is. Dit kun je controleren door met een prikker in de quiche spinazie geitenkaas te prikken. Deze moet er schoon uitkomen, sluit anders nog even de deksel van de barbecue.
  4. Haal de quiche van de barbecue en laat deze even rusten voor 5 minuten in de taartvorm. Nu kun je de quiche met spinazie en geitenkaas uit de vorm halen of je kunt deze gewoon in de vorm aansnijden.

Eet smakelijk en veel Grillfun!!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *