Grillfun logo

Recept – gekruide Côte de boeuf met knoflook

recept cote de boeuf
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  1 uur
inamood acties

Een heerlijk mals stuk vlees om te bereiden is toch wel een côte de boeuf. In dit recept nemen we jouw mee in de perfecte bereiding van côte de boeuf op de barbecue.

Côte de boeuf wordt bij de ribben van het rund weggesneden en is heel zacht van smaak. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en is erg smaakvol. Het vlees is bijzonder mals doordat het rund op de plek van de côte de boeuf minder gespierd is. Het randje vet kun je tijdens de bereiding laten zitten voor de extra smaak. In tegenstelling tot ribeye, wordt de rib bij côte de boeuf mee gesneden. Wanneer je een stuk hebt met meerdere ribben zie je vaak dat ze het vlees tussen de ribben weg snijden en in zijn geheel bereiden. Dit ziet er altijd super gaaf uit en is in Nederland vooral in trek tijdens de feestdagen.

Weber Amersfoort

Recept côte de boeuf

In dit recept voor côte de boeuf nemen we jullie mee in de bereiding op de barbecue. Wil je dit heerlijke stuk vlees bijvoorbeeld in de keuken bereiden. Dan bak je het vlees even aan in een klontje boter in een hete pan. Bak beide zijden tot ze mooi bruin zijn. Zet in de tussen tijd de oven aan op 150 graden. Leg vervolgens het vlees in een ovenschaal en gaar het vlees tot de gewenste kerntemperatuur van rond de 56 graden voor medium. De duur is afhankelijk van de dikte van het vlees, het advies is om te controleren met een vlees thermometer. Het is namelijk zonde als het vlees te ver doorgaard. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder een schone doek voordat je het vlees aansnijd. Voor het kruiden van de côte de boeuf kun je onderstaand recept gewoon volgen.

steak met tomaten

Dit recept maakte ik voor Inamood waar ik de meest lekker producten van ontvang om heerlijke recepten mee te maken. Inamood is een nieuw en eigentijds vleesmerk met echt onderscheidend vermogen. Inamood staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 1 Côte de boeuf
 • 3 teentjes knoflook
 • verse tijm
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie
 • pesto
 • verse basilicum
 • trostomaten
 • 2 bollen mozzarella

  Benodigdheden

Cote de boeuf is misschien wel één van de lekkerste stukken vlees. In dit BBQ recept neem ik jou stap voor stap mee in de perfecte bereiding!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  cote de boeuf inamood

  Voorbereiding

  1. Haal het vlees twee dagen voordat je begint met de bereiding uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Haal vervolgens het vlees uit de koeling en verwijder eventueel het vlies wat nog aan de zijkant is achtergebleven.
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn samen met de verse tijm.
  4. Wrijf beide zijden van het vlees in met olijfolie, en kruid het met zout en versgemalen peper en de knoflook met tijm.
  5. Leg het vlees afgedekt terug in de koeling voor ongeveer 2 uur.
  6. Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes en pluk een aantal blaadjes van de basilicum.
  7. Neem ten slotte een schaal of skillet en leg hierin de tomaten om en om met de blaadjes basilicum en mozzarella. Voorzie de tomaten van een beetje pesto. Je kunt ervoor kiezen om de tomaten met mozzarella koud te serveren bij het vlees of even verwarmen tot de mozzarella gesmolten is in de barbecue.

  Stap 2
  steak knoflook

  Bereiding Côte de boeuf

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 120 graden in de dome.
  2. Zorg ervoor dat je grilrooster goed schoon is om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan en een staalborstel.
  3. Plaats daarna de côte de boeuf op het rooster boven het indirecte gedeelte. Voorzie de steak eventueel van een kerntemperatuur meter. Stel de kerntemperatuur meter in op 46 graden.
  4. Sluit de deksel van de kamado en draai de côte de boeuf om na ongeveer 20 minuten. Wacht tot de kerntemperatuur rond de 46 graden is.
  5. Haal het vlees van de barbecue bij een kerntemperatuur van 46 graden en zet alle schuiven open. We gaan het vlees namelijk nog af grillen boven het directe gedeelte van de barbecue.
  6. Grill het vlees af boven het directe gedeelte van de barbecue door beide zeiden ongeveer 2 minuten te grillen.
  7. Haal de côte de boeuf van de kamado en laat deze rusten voor ongeveer 10 minuten op een snijplank met een schone theedoek erover. Nu kun je de skillet op het rooster plaatsen boven het indirecte gedeelte als je de mozzarella wilt laten smelten.

  Succes met de bereiding en veel Grillfun!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Inamood.nl waar je de meeste lekkere producten kunt bestellen!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!