Grillfun logo

Recept Lamsrack met muntpesto

recept lamsrack
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  1 uur
 • Porties
  4
inamood acties

Het is lente en dat is voor veel mensen de tijd op lamsrack te bereiden op de barbecue. In dit recept met lamsrack wordt beschreven hoe je het vlees kunt bereiden tot perfectie op jouw barbecue. De muntpesto zorgt daarnaast voor een perfecte combinatie met dit heerlijke stuk lamsvlees. Munt en lam zijn namelijk op het gebied van smaak de ideale combinatie.

In het recept kun je lezen dat ik de lamsrack alleen gekruid heb met zout en versgemalen peper. Wat ook een heerlijke combinatie is, is om de lamsrack voor een aantal uur te marineren met verse kruiden zoals rozemarijn, tijm en natuurlijk knoflook. Wrijf hiervoor het vlees in met een beetje olijfolie en de kruiden. Dek af en plaats het vlees minimaal twee uur in de koeling.

Weber Amersfoort

Dit recept maakte ik voor Inamood waar ik de meest lekker producten van ontvang om heerlijke recepten mee te maken. Inamood is een nieuw en eigentijds vleesmerk met echt onderscheidend vermogen. Inamood staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs.

houtskoolexpress
lamsrack bbq

Ingrediënten

 • 2 lamsrack
 • 15 gram munt
 • 30 gram pijnboompitten
 • 1 teentjes knoflook
 • 75 gram Parmezaanse kaas
 • 100 ml olijfolie
 • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

Hoe bereid je nu een lamsrack op de BBQ. Je vindt het allemaal in dit recept hoe je een lamsrack kunt bereiden tot perfectie!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  lamsrack

  Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de lamsrack uit de vriezer en laat het vlees twee dagen ontdooien in de koeling. Neem vervolgens het vlees uit de koeling een uur voor de bereiding op de BBQ en verwijder de verpakking. Spoel het vlees af met koud water.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en verwijder aan de achterzijde van het vlees het vlies. Dit kun je doen door met een mes onder het vlies te steken en dan omhoog te wippen. Zodra de opening groot genoeg is kun je met je vingers het vlies er geheel aftrekken.
  3. Trim het vlees door het vet en het vlies te verwijderen zoals je kunt zien op de foto. Het vet aan de bovenzijde kun je laten zitten.
  4. Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Leg het vlees nu weg tot je het gaat grillen.

  Stap 2

  Bereiding muntpesto

  1. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de pijnboompitten tot ze mooi bruin zijn. Dit geeft net even die extra smaak aan de pijnboompitten.
  2. Pel de knoflook en snijd deze in vieren.
  3. Neem een keukenmachine en voeg hierin de munt, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en de olijfolie. Mix tot je een gladde pasta hebt. Voeg eventueel meer olijfolie toe als je de muntpesto te dik vindt.
  4. Proef de muntpesto en breng de pesto op smaak met zout en versgemalen peper.

  Stap 3
  lamsrack bereiden bbq

  Bereiding lamsrack

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 100 graden in de dome en sluit de schuiven voor 3/4.
  2. Zorg ervoor dat je grilroosters goed schoon zijn om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan en een borstel.
  3. Plaats de lamsrack met de botjes naar boven op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Grill de lamsrack indirect tot een kerntemperatuur van 46 graden.
  4. Haal de lamsrack van de barbecue en zet alle schuiven open en breng de temperatuur van de barbecue naar rond de 250 graden. Leg eventueel de groenten op de barbecue die je wil bereiden zoals ik heb gedaan met de asperges en tomaten.
  5. Leg de lamsrack terug op het rooster boven het directe gedeelte. We gaan het vlees nu heet af grillen boven de kolen. Leg de lamsrack zo neer dat de botjes uitsteken boven de plate setter zodat ze niet verbranden. Sluit de deksel van de barbecue als je hoge vlammen krijgt van het vet wat druipt op de kolen. Grill de lamsrack aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten en haal het vlees van het rooster bij een kerntemperatuur van rond de 54 graden. Laat het vlees nu voor ongeveer 10 minuten rusten onder een schone theedoek.

  Stap 4

  Serveertip

  Maak het jezelf makkelijk bij een heerlijk stuk vlees als dit en ga bijvoorbeeld voor gegrilde asperges en tomaten in combinatie met gegrilde aardappelen. Je kunt alles maken op de barbecue en de groenten kun je even mee grillen boven directe hitte en verder laten garen boven het indirecte deel als je het vlees gaat af grillen.

  Succes met het maken en veel Grillfun!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Inamood.nl waar je de meeste lekkere producten kunt bestellen!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept