BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Kip fajita
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten,  Kampvuur Recepten

Romige Kip Fajita uit de Skillet

Dit wordt weer smullen met deze heerlijke kip Fajita. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk moet je de kip wel eerst in de marinade zetten maar dit kun je ook een dag van te voren doen. Kip Fajita is een recept wat oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken komt met als belangrijkste ingrediënten rundvlees of kippenvlees. Je ziet super veel recepten op internet met de naam Kip Fajita maar de meeste hebben niks te maken met het origineel recept en ik denk dat we de naam meer gebruiken door de Fajita kruiden die in de recepten worden toegepast.

Kamado Express

Dit recept is dan ook een versie met Fajita kruiden en de kipfilet smaakt geweldig in combinatie met deze romige paprika tomatensaus. Je kunt dit gerecht bereiden in een skillet zoals omschreven wordt in het recept. Heb je echter geen skillet, gebruik dan een Dutch Oven want daar kun je het natuurlijk ook in bereiden.

Ingrediënten voor Kip Fajita

  • kipfilets
  • zakje kip fajita kruiden
  • geraspte belegen 48+ kaas
  • 1 ui
  • 3 kleuren paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml crème fraiche
  • zout en versgemalen peper
  • verse koriander
  • eventueel rijst

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • Skillet of Dutch Oven
  • houtenlepel
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • kom
  • eetlepel
  • bord

Voorbereiding

  1. Snijd de paprika’s door de helft en maak ze schoon door de zaadlijsten te verwijderen. Snijd de paprika’s in repen.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Neem een kom en voeg hierin drie eetlepels olijfolie samen met een half zakje fajita kruiden en roer het goed door elkaar.
  4. Maak de kipfilet schoon en meng deze met de fajita marinade. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koeling.
Kip fajita 1
Kip fajita 2
Kip fajita 3
Kip fajita 4
Kip fajita 5
Kip fajita 6

Bereiding Kip Fajita

Weber Original Store Amersfoort
  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een temperatuur zones om direct te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Verhit een skillet op hoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin in een scheut olijfolie.
  3. Haal de kipfilet uit de pan en leg deze op een bord.
  4. Breng de temperatuur van de barbecue iets omlaag zodat de onderstaande stappen niet te snel gaan. Je kunt dit doen door de deksel te sluiten van de barbecue en all luchttoevoer even dicht te zetten. Je kunt ook de kolen iets meer verdelen zodat er niet teveel onder de skillet liggen.
  5. Fruit nu de ui aan op middel heet vuur en voeg na een minuut ongeveer de knoflook toe.
  6. Wanneer je er rijst bij wil serveren is het nu tijd om de rijst te koken.
  7. Voeg de paprika’s toe en bak het geheel tot de paprika’s beet gaar zijn (dit duurt een aantal minuten)
  8. Schenk de gezeefde tomaten toe samen met de resterende fajita kruiden en meng alles goed door elkaar.
Kip fajita 7
  1. Roer nu de crème fraiche door het mengsel en leg de kipfilet terug in de pan. Bedek de kipfilet onder het mengsel en bak tot de kipfilet gaar is.
  2. Strooi de geraspte kaas over de kip fajita en zet deze vervolgens even in de barbecue en sluit de deksel tot dat de kaas gesmolten is. Maak het af door er een beetje verse koriander overheen te strooien.

Serveertip: Serveer de kip fajita met witte rijst en je maaltijd is compleet.

Succes met het maken en laat me weten wat je van Kip Fajita vindt of laat een bericht achter met welk recept je nog mist op mijn website. Groetjes Grillfun!

Romige kip fajita

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *