Black Angus Pompoen Burger met Chili

Black Angus Pompoen Burger met Chili

Burgers in de Zomer, Herfst, Winter of Lente ... wat mij betreft veranderen ze alleen wat, maar eten we ze het hele jaar! Wat DeVleesboerderij.nl betreft gelukkig ook want daar maakte ik dit recept voor.

Het is herfst, dan is het weer tijd voor andere smaken en andere gerechten dan in de zomer. Daarom ben ik voor DeVleesboerderij.nl aan de slag gegaan met een aantal herfstrecepten. Als BBQ blogger kan natuurlijk een zeer smaakvolle herfstburger van black Angus gehakt niet ontbreken want wie is er niet gek op zo'n burger. Zoals je ziet zit in het bier, net zoals in het recept pompoen en chili, waardoor dit biertje zich uitstekend laat combineren met deze monster burger!

Bier: Wederom heeft Beerwulf.com gezorgd voor de perfecte bier match bij deze burger. Een Emelisse Chili Pumpkin Stout die je drinkt met een temperatuur van 12 graden. Het is een vol en verwarmende Stout met geroosterde bitterheid, die wat afgerond wordt door de pompoen. De chili geeft pit maar is niet overheersend. Deze smaken in het bier, komen terug in dit recept ... hoe mooi is dat ;-) 

Ingrediënten voor 1 burger

1 rustiek bruin broodje
100 g blue d'avergne kaas
1/8 pompoen
1 kastanjechampignon
sla
2 plakken ontbijtspek
1/2 rode chili peper
zout en versgemalen peper
olijfolie
Ingrediënten Saus
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels whisky azijn
2 theelepels scherpe mosterd
1 zure augurk
snufje gerookte paprikapoeder
zout en versgemalen peper
 
 
 

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • theelepel / eetlepel
  • knoflookpers

Voorbereiding

1) Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met zout en versgemalen peper. Je ziet, een Angus burger zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn doordat ze al veel smaak bevat.

2) Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin het gehakt en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter.

3) Leg de burger op een schaal die je afdekt met vershoudfolie, leg deze vervolgens minimaal een half uur in de koeling.

4) Neem de pompoen, snijd een stuk eruit van ongeveer 1/8 van de pompoen, verwijder het vruchtvlees en de pitten.

5) Verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in plakken van ongeveer ½ cm.

6) Snipper de chilipeper in kleine stukjes, verwijder de schil van de knoflook.

7) Neem een kom, schenk hierin de olijfolie samen met de gesnipperde chilipeper en twee teentjes geperste knoflook, hussel vervolgens de pompoen erdoor.

8) Snijd de kastanjechampignon in plakken.

9) Snij de augurk in kleine stukjes.

10) Pak een kom en voeg hierin alle ingrediënten van de saus, roer alles goed door elkaar. Heb je geen Whisky azijn dan is rode wijnazijn een goede vervanger. 

Barbecue

Black Angus burger op de BBQ

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

2) Gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grill marks op de burger.

3) Leg de pompoen boven het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar deze in ongeveer 20 minuten.

4) Leg de ontbijtspek boven het indirecte gedeelte van de barbecue tot deze knapperig is.

5) Leg de burger bij voorkeur op een gietijzeren rooster boven de kolen (directe gedeelte) en grill beide zijde ongeveer 3 minuten tot de burger loslaat.

6) Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte van de barbecue en meet of deze reeds een kerntemperatuur heeft van 50 graden. Is deze lager sluit dan de deksel en wacht tot de gewenste temperatuur.

7) Leg bij een kerntemperatuur van 50 graden de blauwe kaas op de burger. Het type kaas dat in het recept staat heeft een medium smaak en smelt gedeeltelijk. Leg deze dus niet te vroeg op de burger.

8) Grill de champignons als de burger klaar is even boven de kolen of in een skillet op de barbecue tot ze gaar zijn.

9) Snij het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.

10) Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.

11) Bouw de burger door eerst onderzijde broodje, burgersaus, sla, black angus burger met blauwe kaas, bacon, pompoen, champignons en als laatste de bovenzijde van het broodje.

12) Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

 Black Angus Burger van de Weber Master Touch

Succes met het maken en veel Grillfun !!!! 

Disclaimer: Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en Beerwulf en heb hiervoor hun producten mogen gebruiken om tot dit geweldige recept te komen. 


Afdrukken   E-mail

Reacties mogelijk gemaakt door CComment