Salsa verde een verrassende saus

salsa verde
  • Voorbereiding
    15 min
  • Porties
    4 Personen

Salsa verde is een groene saus die zijn naam te danken heeft aan de verse kruiden die erin worden verwerkt. De saus is volgens Wikipedia al tenmiste 2000 jaar oud en is door de Romeinse legionairs naar Italië gebracht. Inmiddels bestaan er diverse soorten en iedereen maakt zijn eigen versie van deze heerlijke saus.

kamado express

Ook in dit recept is de basis op het gebied van kruiden identiek aan veel recepten alleen heb ik een aantal ingrediënten gebruikt of juist niet gebruikt die je in veel recepten tegenkomt. Vaak zie je namelijk een recept met mosterd, ansjovis en ui. Je kunt ze natuurlijk altijd toevoegen in dit recept alleen ik ben niet zo gek op ansjovis en vond onderstaande combinatie echt geweldig. 

Weber Amersfoort

Zelf vind ik de salsa verde het lekkerste als je de kruiden gewoon fijn snijd met een mes en niet in de blender stopt. Het is even wat meer werk maar je kunt gelijk aan je snijtechnieken werken. De salsa verde kun je gebruiken voor bij rundvlees wat mijn favoriet is maar ook bij varkensvlees, gevogelte of zelfs vis. Het is dus een saus die je bij alles kunt toepassen en zelfs lekker is om te gebruiken als dip bij was stokbrood. 

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 takjes verse basilicum
  • 6 cocktail augurken
  • 1 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • zout en versgemalen peper

 Benodigdheden

  • mes
  • kom
  • snijplank
  • eetlepel

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1
snijden kruiden

Bereiding Salsa verde

  1. De bereiding kan gedaan worden op twee manieren. Je kunt de keuken machine gebruiken of net als ik gewoon alles heel fijn snijden met je mes.
  2. Haal de blaadjes van de stengels af van de verse kruiden. Snijd vervolgens alle kruiden heel fijn en doe ze in een kommetje.
  3. Snijd de knoflook, kappertjes en de augurken heel fijn en voeg ze bij de kruiden.
  4. Schenk de olijfolie erin samen met de azijn en roer alles goed door elkaar.
  5. Nu is de salsa verde klaar voor gebruik.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *