Shish Kebab Spies met Vodka

kebabs met vodka
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Porties
    4 Personen

Ik ben voor mijn werk regelmatig in Oekraïne geweest en heb daar kennis gemaakt met de lekkerste Shish Kebab Spies met Vodka die er zijn. We gingen daar voor het avond eten naar een restaurant bij een groot meer. Je had daar grote ronde barbecues waar je omheen ging zitten met een tafel eraan vast. Heerlijk warm met een karaf Vodka en hele zure augurken bij -20 graden met een super grote kebab. Zelf ben ik nog steeds niet achter hun recept maar deze komt in de buurt.

houtskoolexpress
kamado express

  Ingrediënten

  • 1 kg varkenshaas
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 6 dikke prikkers (uur in water leggen)
  • Sla naar keuze
  • 4 tomaten
  • 6 pitabroodjes

  Ingrediënten Marinade

  • sap van 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Vodka
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm

  Benodigdheden

  • barbecue
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • rasp
  • aluminiumfolie
  • vershoudfolie

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Voorbereiding

1) Snij de varkenshaas in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.

2) Doe de olijfolie, de rasp van een citroen, het sap van een halve citroen en de Vodka in een kom met de geperste knoflook en bij voorkeur verse oregano en tijm.

3) Meng dit goed door elkaar en voeg het vlees toe.

4) Dek het af met vershoudfolie en laat het minimaal 2 uur staan. Ik doe dit bij voorkeur een dag van te voren gezien de smaken dan echt goed in het vlees kunnen trekken.

5) Snij de paprika en de uien in partjes. Rijg het vlees aan de spiesen met de paprika en de uien. Zorg dat er drie stukjes vlees per spies aanzit en wissel het af met ui, paprika en vlees. Snij de sla in reepjes en de tomaten in schijfjes.

Stap 2

Bereiding Shish Kebab Spies

6) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones heet en middel hete kolen.

7) Leg de spiesen boven de hete kolen en draai ze regelmatig om gedurende 4 min.

8) Leg ze hierna op het rooster boven de middel hete kolen en gaar ze nog ongeveer 4 tot 6 min tot ze gaar zijn.

9) Rooster in de tussen tijd de pitabroodjes boven de hete kolen en pak ze in met zilverfolie als ze verkleurd zijn aan beide zijden.

10) Snij nu de pitabroodjes open en beleg ze met sla en vervolgens de shish kebab spies en daarna de tomaten. Je kunt er eventueel nog een saus aan toevoegen echter persoonlijk vindt ik dit overbodig.

Nu is het tijd om te genieten van dit heerlijk pitabroodje met kebab en een glaasje of karaf vodka.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *