Skillet kippendijen pasta met romige tomatensaus

kippendijen pasta
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Pasta kun je natuurlijk ook gewoon op de barbecue maken net zoals bijna alle recepten. Hoe gaaf is het om een kippendijen pasta te maken door het gebruik van een skillet op de barbecue. Er is toch niks leuker dan lekker buiten koken zou ik zeggen. Deze kippendijen pasta viel bij ons goed in de smaak.

Kamado Express

Voor mij is barbecueën vooral lekker koken voor mijn gezin, familie of vrienden. Een complete maaltijd van de barbecue maakt het dan extra speciaal vind ik. Het hoeft niet allemaal moeilijk te zijn, zolang het maar goed smaakt. Pasta is hier een goed voorbeeld van omdat je voor een lekkere pasta niet veel nodig hebt. Welke pasta je gebruikt maakt niet veel uit maar een beetje variëren met vormen is altijd leuk. De tomatensaus maken we natuurlijk altijd zelf omdat het helemaal niet moeilijk is.

Weber Amersfoort

Je kunt de tomatensaus in dit recept gebruiken als basis voor iedere pasta die je gaat maken. Ik voegde er dit keer verse spinazie toe met basilicum. Je kunt natuurlijk de spinazie vervangen door groenten die je lekker vindt. Voor ons is deze saus ook de basis voor de tomatensaus voor op een pizza. We kruiden dan de saus met Italiaanse kruiden en stoppen de saus even in een blender zodat je een gladde saus krijgt. Daarna laat je de saus afkoelen en kun je deze gebruiken voor op de pizza. Heb je teveel saus gemaakt? Geen probleem omdat je de rest gewoon kunt invriezen. De pasta saus kun je ook invriezen maar voeg dan nog niet de crème fraiche toe.

Serveer het gerecht samen met een blok Parmezaanse kaas zodat iedereen deze zelf kan raspen boven de pasta. Naast de Parmezaanse kaas is een goeie wijn natuurlijk nooit verkeerd om te serveren. Zelf zou ik gaan voor een lekkere fruitige witte wijn zoals een La Chablisienne Chablis La Pierrelée. Het is dan wel geen grand cru maar een lekkere instap wijn die perfect bij het gerecht past. Ben je toevallig opzoek naar een lekkere pasta met steak? Check dan eens mijn recept voor Steak pasta alla puttanesca!

kippendijen pasta geserveerd

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen zonder huid en bot
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • blik gepelde tomaten
  • blik tomatenblokjes
  • 250 ml passata
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 125 ml crème fraiche
  • verse basilicum
  • 1 theelepel noodmuskaat
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram spinazie
  • 1 kg pasta
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

  Benodigdheden

  • kamado
  • pan
  • snijplank
  • kom
  • eetlepel
  • mes
  • oven
Wij zijn hier gek op Italiaans eten en daarom dit keer een recept met een zelf gemaakte pasta saus en kippendijen! Perfect met een witte wijn

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    kippendijen kj3

    Voorbereiding

    1. Haal de kippendijen uit de koeling en maak ze schoon. Wrijf de kippendijen in met een beetje olijfolie en breng ze vervolgens op smaak met zout en peper.
    2. Rijg de kippendijen aan een spies of grill ze straks allemaal los. Mijn voorkeur heeft het om ze even aan een spies te rijgen gezien het wat makkelijker is.
    3. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.
    4. Hak een bosje verse basilicum fijn.

    Stap 2
    tomatensaus skillet

    Bereidingen kippendijen pasta

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 180 graden in de dome en sluit de schuiven voor 3/4.
    2. Zorg ervoor dat je grilroosters goed schoon zijn om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan.
    3. Plaats de kippendijen op het rooster boven het directe gedeelte en grill ze voor een aantal minuten aan beide zijden. Verplaats ze naar het indirecte gedeelte en plaats de skillet boven het directe gedeelte van de barbecue. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue.
    4. We gaan de kippendijen garen tot een kerntemperatuur van 73 graden.

    Stap 3
    saus in skillet

    Bereiding saus

    1. Schenk een beetje olijfolie in de skillet en fruit de uien aan tot ze glazig zijn.
    2. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak deze voor een aantal minuten. Vergeet niet om regelmatig te roeren en de kerntemperatuur te controleren van de kippendijen.
    3. Haal de kippendijen van de barbecue en leg ze op een snijplank bij de juiste kerntemperatuur.
    4. Voeg de tomatenblokjes, gepelde tomaten, noodmuskaat, paprikapoeder en de passata toe en breng deze aan de kook.
    5. Verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte en kook in de tussentijd de pasta gaar op het fornuis.
    6. Voeg vervolgens de verse spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken door regelmatig te roeren in de pastasaus.
    7. Als laatste voegen we de crème fraiche toe en roeren deze goed door de saus samen met verse basilicum. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
    8. Haal de kippendijen van de spiesen en leg deze in de tomatensaus. Sluit een aantal minuten de deksel van de barbecue zodat de kippendijen weer iets kunnen opwarmen. Of dit noodzakelijk is hangt een beetje af van hoe warm het buiten is.

    Serveer de skillet op tafel met de gekookte pasta en een blok Parmezaanse kaas. Drink er een fruitige witte wijn bij of roze en je kunt genieten van een heerlijk gerecht van de barbecue.

    Succes met het maken en veel Grillfun!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

    Recipe Reviews

    • Tera

      4 sterren
      ziękujemy za zrobienie tych filmów! Czekam na
      kolejne wydania 🙂

      • Grillfun

        dzięki Tera 🙂

    • Leo

      Mis in het recept wanneer paprikapoeder en nootmuskaat er in moet

      Verder erg lekker ?

      • Grillfun

        Hallo Leo, bedankt voor de feedback ga het direct toevoegen 🙂

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept