Spekfakkel in een heerlijke marinade van de BBQ

spekfakkel
 • Voorbereiding
  30 min
 • Bereiding
  30 min
 • Porties
  4
INAMOODbanner

Lekkere gemarineerde speklapjes op de BBQ is wat wij in Nederland naast een lekker satéstokje graag eten. Tegenwoordig maken we natuurlijk ook mooie grote stukken vlees klaar op de BBQ. Echter gaat bij mij nog steeds regelmatig een lekker speklapje op de BBQ wanneer de kinderen vragen kunnen we ook eens normaal barbecueën :). Vandaar dit recept van een normale speklap als spekfakkel. De spekfakkel is super voor de kinderen want ze kunnen hem gewoon in de hand houden en lekker afknabbelen. Ideaal dus voor een kinderfeestje of zelfs als BBQ hapje. Ben je toevallig nog opzoek naar lekker BBQ hapjes kijk dan eens naar mijn artikel 10 Grill Hapjes voor op de BBQ

houtskoolexpress
Kamado Express

  Ingrediënten

 • 500 gram speklappen
 • 1/2 eetlepel kerriepoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1/2 eetlepel pikante paprikapoeder
 • ketjap manis
 • olijfolie

  Benodigdheden

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1

  Voorbereiding

  1. Start minimaal twee uur voordat de spekfakkels op de barbecue gaan met het maken van de marinade. Het lekkerste is natuurlijk wanneer je de speklapjes een dag laat marineren in de koeling.
  2. Neem een kom en voeg alle ingrediënten toe met een flinke scheut ketjap manis en de geperste knoflook. Roer alles goed door elkaar en voeg de speklapjes toe. Zorg ervoor dat de speklapjes geheel voorzien zijn van de marinade .
  3. Dek de kom af met vershoudfolie en plaats deze in de koeling voor minimaal 2 uur.
  4. Na het marineren is het tijd op de spekfakkel te maken. Neem een satéstokje en prik deze door het uiteinde van de speklap. Neem vervolgens de speklap en wikkel deze rondom het satéstokje en prik het uiteinde weer door de speklap. Doe dit bij alles speklapjes en leg ze op een bord of snijplank.

  Stap 2

  Bereiding Spekfakkel

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Leg de spekfakkels boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Op deze manier krijg je geen vlammen door het vet wat op de kolen terechtkomt. Je kunt ze natuurlijk ook direct grillen maar indirect geeft meer rust.
  3. Laat ze een half uur op de barbecue liggen en wanneer je ze lekker krokant wil kun je ze even verplaatsen naar het directe gedeelte van de barbecue en vergeet niet om ze regelmatig draaien.
  4. Serveer de spekfakkel met een lekkere saus naar keuze of gewoon lekker zonder saus.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *