
- Voorbereiding10 min
- Bereiding15 min
- Porties4
Spruitjes van de BBQ worden hier regelmatig gemaakt tijdens de wintermaanden. Altijd lekker met bacon, uien en om het een beetje knapperig te maken heb ik er walnoten aan toegevoegd. Op deze manier heb je een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld een heerlijk stuk rundvlees.
Spruitjes zijn rijk aan vitamine C dus ook nog eens super gezond. Het recept zal wel iets minder gezond zijn door de bacon en de uien maar bij mij gaat het vooral om de combinatie van ingrediënten.
Je kunt dit recept natuurlijk ook gewoon gebruiken in de keuken maar als BBQ liefhebber maak ik het nu op de barbecue. Het past geweldig bij rundvlees en bijvoorbeeld bij de Cote de Boeuf in Rode wijn Marinade of bij de Beef Wellington met Ossenhaas
Ingrediënten
- 400 gram kleine spruiten
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 10 walnoten
- versgemalen peper
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- skillet
- snijplank
- pollepel
- mes
Spruitjes van de BBQ met bacon en walnoten is een ideaal bijgerecht voor de wintermaanden. Serveer er een mooi stuk rundvlees bij en je hebt een feestmaal!
RECEPT INSTRUCTIES
Stap 1
Voorbereiding
- Was ten eerste de spruiten en zet een kruisje in de stronk met een mes om de bereidingstijd te verkorten.
- Pel de ui en snijd deze door de helft en vervolgens in halve ringen.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Bereiding spruitjes van de BBQ
- Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor twee temperatuurzones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
- Zet een skillet boven het directe gedeelte van de barbecue en bak de spekjes ongeveer vijf minuten zodat ze nog net niet knapperig zijn.
- Voeg vervolgens de uien en de knoflook toe en verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte.
- Wanneer de uien beginnen te verkleuren kun je de spruiten toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Roer vervolgens regelmatig door de spruiten. De bereiding van de spruiten duurt ongeveer 15 minuten voordat ze gaar zijn.
- Voeg als laatste nog even de walnoten toe en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.
Spruitjes met Bacon en Walnoten van de BBQ
Follow The Directions
Stap 1

Voorbereiding
- Was ten eerste de spruiten en zet een kruisje in de stronk met een mes om de bereidingstijd te verkorten.
- Pel de ui en snijd deze door de helft en vervolgens in halve ringen.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Bereiding spruitjes van de BBQ
- Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor twee temperatuurzones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
- Zet een skillet boven het directe gedeelte van de barbecue en bak de spekjes ongeveer vijf minuten zodat ze nog net niet knapperig zijn.
- Voeg vervolgens de uien en de knoflook toe en verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte.
- Wanneer de uien beginnen te verkleuren kun je de spruiten toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Roer vervolgens regelmatig door de spruiten. De bereiding van de spruiten duurt ongeveer 15 minuten voordat ze gaar zijn.
- Voeg als laatste nog even de walnoten toe en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.
LAAT EEN REACTIE ACHTER