Steak bruschetta met tomatensalsa

bruschetta tomatensalsa
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Porties
    12

Een lekkere steak bruschetta met tomatensalsa is een geweldige amuse of hapje om te maken. Het is even wat werk, maar je kunt alles van te voren voorbereiden. Ik maakte deze steak bruschetta met tomatensalsa als tussengerecht op mijn verjaardag. Lekker makkelijk en het vlees hoeft maar heel even op de barbecue. Dit is een groot voordeel als je 6 verschillende gerechten gaat maken zoals ik heb gedaan. Planning is dan juist heel belangrijk en de keuze van de gerechten die je gaat maken.

kamado express

Bruschetta heb je natuurlijk in diverse vormen en combinaties. Je kunt er super veel variaties mee maken. Dit is natuurlijk super leuk om te doen. Wat je ook zou kunnen doen is een soort tapas avond organiseren met diverse soorten bruschetta’s. Maak er een aantal van de barbecue en een aantal die je makkelijker kunt voorbereiden. Serveer er nog wat andere lekkere snacks van de BBQ bij, en je avond is compleet. Zelf hou ik het graag simpel met die al teveel ingrediënten. Op mijn website kun je ook een recept vinden van bruschetta met zalm die ik maakte tijdens mijn vakantie in Kroatië. Dit jaar zouden we 4 weken naar Kroatië gaan maar is door Corona helaas geannuleerd. 

Weber Amersfoort

Ben je nog op zoek naar andere bruschetta recepten? Kijk dan eens op de website van leukerecepten daar hebben ze 15 verschillende combinaties. 

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 2 ribeye steaks van ongeveer 150 gram
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 4 tomaten
  • 2 gegrilde puntpaprika’s
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • rasp van 1 citroen
  • verse basilicum
  • Tabasco of andere pittige smaakmaker
  • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • mes
  • broodmes
  • rasp
  • kommetjes
  • vershoudfolie

RECEPT INSTRUCTIES

1 Stap

Bereiding tomatensalsa

  1. Ontvel de tomaten door aan de onderzijde twee sneetjes te maken en ze vervolgens kort in kokend water te leggen tot het vel los komt.
  2. Haal vervolgens het vel eraf en laat ze afkoelen.
  3. Snij ze in vieren en verwijder de pitjes.
  4. Snij de tomaten en puntpaprika’s in blokjes en snipper de halve ui en snijd de kappertjes en basilicum fijn.
  5. Meng alles goed door elkaar samen met de geraspte citroenschil.
  6. Breng op smaak met tabasco, zout en versgemalen peper.
  7. Zet ten slotte de tomatensalsa afgedekt in de koeling voor minimaal een uur.

2 Stap

Bereiding steak bruschetta met tomatensalsa

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten het rooster. We gaan namelijk direct grillen boven de kolen. Bij de Kamado Joe kun je 1 rooster in de onderste positie plaatsen en de andere in de bovenste. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 250 graden.
  2. Open de barbecue en maak eventueel het rooster schoon met een bostel en een stuk keukenrol met zonnebloemolie.
  3. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Besprenkel de stokbroodjes met olijfolie en grill ze even aan beide zijden.
  4. Snijd vervolgens de mozzarella in plakken en haal de tomatensalsa uit de koeling.
  5. Kruid de rib-eye steaks met zout net voordat deze op de barbecue gaan. Je kunt de steaks direct uit de koeling op het rooster leggen of zelfs direct uit de diepvries. Grill beide zijden ongeveer 2 à 3 minuten tot een kerntemperatuur van tussen de 50 en 55 graden.
  6. Laat de steak ten slotte nog heel even rusten onder een schone theedoek.
  7. Ondertussen kun je de stokbroodjes op een schaal leggen en voorzien van de tomatensalsa en de mozzarella.
  8. Snijd de rib-eye steak in repen en leg deze direct op de mozzarella en maak het af met een blaadje basilicum.

Super lekker als een hapje of amuse.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iedere maand de laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

error: Content is protected !!