Sticky Lamskotelet van de BBQ met Groente Couscous

Sticky lamskotelet van de BBQ
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Porties
    4 Personen

Sticky lamskotelet van de BBQ met een geweldige fruitsmaak en in combinatie met de groente couscous maak je het helemaal af. Dit is weer zo’n gerecht om je vingers bij af te likken en staat binnen 45 minuten gewoon op tafel en is daarom ook ideaal om eens door de week te maken.

kamado express

Als huisblogger van DeVleesboerderij.nl maakte ik weer en gerecht om je vingers bij af te likken. Heerlijke lamskotelet van de BBQ met de smaak van sinaasappel. Het is echt een geweldige combinatie en je maakt het helemaal af om er een couscous bij te serveren.

Weber Amersfoort

Bij dit gerecht drink je natuurlijk een biertje met een fris en fruitig karakter. De keuze was enorm moeilijk omdat beide bieren perfect passen bij dit gerecht. Wanneer ik zou moeten kiezen zou ik gaan voor de Lighthouse van Pontus Brewing is een Saison met een fris fruitig karakter, een milde zoetheid en een aangenaam gistprofiel. De beste temperatuur voor dit bier is 7 graden. Drink bier vooral niet te koud want het zou zonde zijn als je al die heerlijke smaken in het bier niet proeft.

Succes met het maken en laat me weten wat je ervan vond of tag me in je bericht!

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 1 kg lamskoteletten
  • 3 sinaasappels
  • 6 teentjes knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

  Ingrediënten couscous

  • pakje pearl couscous
  • ½ flespompoen
  • 100 g zomerwortels
  • 100 g paarse winterwortels
  • 1 courgette
  • verse koriander
  • 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

 Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • skillet
  • mes
  • houtenlepel
  • snijplank
  • eetlepels & theelepel

Recept Instructies

1 Stap

Bereiding Lamskotelet van de BBQ

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. We gaan de lamskotelet niet op de BBQ bereiden maar in een skillet.

2) Hak de rozemarijn en tijm fijn en meng ze met olijfolie.

3) Haal de lamskoteletten uit de koeling en wrijf ze in met het kruidenmengsel, zout en versgemalen peper.

4) Leg de koteletten netjes op elkaar met de vetrand naar dezelfde richting.

5) Zet een skillet op middel heet vuur boven het directe gedeelte van de BBQ en leg de rack van kotelet met de vetrand naar beneden in de skillet samen met de knoflook.

6) Bak de koteletten tot de vetrand mooi krokant is in ongeveer 4 a 5 minuten.

7) Bak hierna de koteletten aan iedere zijde voor ongeveer 2 minuten, haal ze uit de skillet en leg ze op een schaal.

8) Pers het sap van de drie sinaasappels in de skillet en laat deze inkoken tot je een mooie kleverige saus hebt.

9) Voeg nu de koteletten toe en zorg dat de saus aan beide zijden zit van het vlees. Let op, doe dit vlug want anders worden de koteletten te gaar.

10) Nu is het tijd om de borden op te maken samen met de couscous en de groenten.

2 Stap

Bereiding Couscous

1) Breng een grote pan water aan de kook waar de wortels inpassen.

2) Maak de wortels schoon en kook ze ongeveer 10 minuten.

3) Snijd de pompoen en de courgette in reepjes en voorzie ze van olijfolie met zout en versgemalen peper.

4) Breng twee liter water aan de kook en voeg hierin de pearl couscous tot ze gaar zijn. Ongeveer 15 minuten.

5) Grill de pompoen en de wortels op middel heet vuur voor ongeveer 20 minuten tot ze mooi gaar zijn. Eerst even direct en daarna indirect.

6) Voeg na ongeveer 10 minuten de courgette toe en grill deze mee tot gaar zijn.

7) Snijd vervolgens alle groenten in hapklare stukken en meng ze met de couscous. Het is misschien ook mooi om de wortels in de lengte door te snijden en er los bij te serveren of even door de sinaasappel saus te halen.

8) Breng de couscous op smaak met zout, versgemalen peper en de paprikapoeder en knijp 1 citroen uit boven de couscous en meng alles goed door elkaar.

10) Snipper de koriander en voeg deze als laatste toe aan de couscous als deze reeds op het bord ligt.

Serveer tip: Maak het bord mooi op door een paar lepels couscous en daarboven op twee lamskoteletten te leggen en maak het geheel af met een beetje koriander.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en Beerwulf en heb hiervoor hun producten mogen gebruiken om tot dit geweldige recept te komen.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *