Grillfun logo

Taco el pastor met kippendijen van de BBQ

taco el pastor
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    6
inamood acties

Streetfood is altijd super om te maken als je vrienden of familie op bezoek krijgt die blijven eten! Taco el pastor is daarom een super makkelijk gerecht wat je ruim vooraf kunt voorbereiden. Grill de spit een dik uur op de barbecue en snijd het vlees van het spit en iedereen kan een taco el pastor samenstellen. Scheelt jou weer een hoop werk!

Traditioneel wordt taco el pastor gemaakt met varkensvlees maar ik dacht met kippendijen gaat het vast en zeker ook smaken. Wanneer je het gerecht toch liever maakt met varkensvlees kun je procureur gebruiken of buikspek. Het is maar net waar jezelf zin in hebt. De marinade kun je gewoon gebruiken en de bereiding is ook identiek met uitzondering van de kerntemperatuur. 

Weber Amersfoort

Taco el Pastor

Het Mexicaanse gerecht is volgens internet afgekeken van de Libanese lamsshoarma en net is als zoveel gerechten aangepast naar de Mexicaanse smaken. In het traditionele gerecht voegen ze rauwe ui, koriander en een pittige salsa toe. Zelf heb  ik er een eigen twist aangegeven doordat de marinade reeds pittig is en zelf vind ik balans een belangrijk aspect in een gerecht. Daarom heb ik gebruik gemaakt van een tomatensalsa met een avocadodip waardoor het gerecht minder pittig is maar super van smaak. 

taco's met kippendijen

Dit recept maakte ik voor de Weber Original Store & Grill Academy wat zoals velen weten de Weber winkel is van Nederland in Amersfoort. Ik voeg iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten toe aan hun website!

houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 1,5 kg kippendijen
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel versgemalen peper
  • 1 ananas

Overige Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • 12 kleine tortilla’s
  • gemengde sla
  • avocadodip

  Benodigdheden

Heb jij een rotisserie voor de BBQ en wil je een echt streetfood gerecht maken met kippendijen? Probeer dan eens deze Taco el Pastor!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    kippendijen rotisserie

    Voorbereiding

    1. Haal ten eerste de kippendijen uit de koeling en verwijder dikke stukken vet en leg de kippendijen in een kom.
    2. Neem vervolgens een kom om de dry-rub in te maken. Schenk alle kruiden in de kom en meng ze door elkaar. Schenk een aantal eetlepels olijfolie toe aan de kruiden en meng tot een egale marinade. Zorg ervoor dat de marinade niet te dik is en leg de kippendijen in de marinade en meng tot alle kippendijen bedenkt zijn met de marinade.
    3. Dek de kom af met vershoudfolie en plaats voor minimaal 2 uur in de koeling, het liefste natuurlijk 24 uur.
    4. Verwijder de schil van de ananas en snijd er twee dikken plakken af. De overige ananas kun je eventueel gebruiken voor een nagerecht.
    5. Neem het spit en start met de eerste klem zodat de kippendijen blijven zitten op het spit. Rijd ten eerste één ananasplak aan het spit en vervolgens de kippendijen. Rijg als laatste de ananasplak aan het spit en plaats de klem. Controleer of de kippendijen met de ananas mooi in het midden zitten van het spit.
    6. Neem de tomaten en snijd in blokjes en de bosui in ringen. Neem een kom voeg hierin de tomaten en de bosui. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, versgemalen peper en zout en meng alles door elkaar.

    Stap 2
    taco el pastor bbq

    Bereiding taco el pastor

    1. Verwijder ten eerste de roosters van de barbecue en plaats een lekbak op de branders. Dit is handig zodat de barbecue mooi schoon blijft tijdens de bereiding.
    2. Maak vervolgens de barbecue aan door de twee buitenste branders aan te maken en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
    3. Plaats daarna het spit in de barbecue en zorg ervoor dat de kippendijen mooi in het midden zitten van de barbecue. Dit zorgt voor een gelijkmatiger garing van de kippendijen.
    4. Schakel de motor aan van het spit en controleer of deze ronddraait en sluit daarna de deksel van de barbecue. Laat de barbecue gesloten tot de kerntemperatuur van de kippendijen 73 graden is. Je kunt na ongeveer 50 minuten controleren wat de kerntemperatuur is en gaar verder tot de juiste temperatuur is bereikt.
    5. Verwijder het spit uit de barbecue met hittebestendige handschoenen en snijd de kippendijen met de ananas in repen.
    6. Serveer ten slotte de kippendijen met de tomatensalsa, avocade dip en de gemengde sla op een tortilla.

    Succes met de bereiding en veel Grillfun!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door de Weber Original Store & Grill Academy uit Amersfoort.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept