BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Tacokruiden
BBQ-Recepten,  Rubs & Sauzen

Tacokruiden Zelfmaken

Wie vindt Taco’s nu niet lekker? Ik denk niemand, en wat is nog leuker dan je eigen tacokruiden maken die je kunt gebruiken om je gehakt te kruiden of om bijvoorbeeld een marinade te maken als je taco’s gaat maken met kip.

Kamado Express

Je kunt deze tacokruiden ook gewoon gebruiken als rub voor je kippenpoten of voor een lekker gegrilde kip. Persoonlijk maak ik altijd meer dry-rub dan ik nodig heb en stop ze in wat grotere kruiden potten. Zet de pot weg in een ruimte die droog is. Op deze manier kun je de rub wel drie maanden bewaren. Er is geen suiker verwerkt in de rub waardoor hij ook niet snel gaat klonten. Schud altijd goed voor gebruik als hij wat langer gestaan heeft. Op deze manier heb je weer een mooie poeder om te gebruiken voor je gerecht.

Weber Original Store Amersfoort

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel gemalen zout
  • 1,5 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel peper

Benodigdheden

  • kom
  • theelepel
  • eetlepel

Bereiding tacokruiden

1) Meng alle kruiden door elkaar, voor deze tacokruidenmix.

2) Schud de dry-rub in een potje of in een plastic zakje met ziplock om te bewaren of gebruik hem direct voor je taco gerecht.

3) Deze dry-rub kun je voor veel meer gebruiken dan alleen taco’s dus probeer lekker uit en verras jezelf.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *