BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

VarkensfiletRollade in pittige tomaten kruiden marinade
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Varkensfiletrollade in pittige kruiden marinade

Een heerlijk recept wat perfect past bij een gezellig kerstdiner, is toch wel een varkensfiletrollade. En dit keer bereid in een geweldige marinade met rode uien en eventueel een sappige appel die je er gewoon bij legt tijdens de bereiding. Speciaal voor DeVleesboerderij.nl maakte ik een aantal kerstrecepten waarvan deze de eerste is.

Kamado express

Een varkensfiletrollade is net als de Beef Wellington een echte klassieker die niet mis kan gaan. De glaze zorgt ervoor dat de rollade prachtig uit de BBQ komt met een mooi kerstkleur.

Bier: Bij dit gerecht heeft Beerwulf.com weer een top bier uitgezocht, om jullie de beste beleving tussen smaak en bier te geven tijdens de feestdagen. Dit keer ging ik voor de Pauwel Kwak die een mooie koperkleur heeft met een romige volle schuimkraag. Warme zoete aroma’s van mout, karamel, toffee en een subtiel kruidig bittere afdronk wat het gerecht compleet maakt met de juiste bijgerechten. De Pauwel Kwak kun je het beste drinken met een temperatuur van 8 graden zodat de mooie aroma’s het beste tot zijn recht komen.

Ingrediënten

  • 1 kg Varkensfilet Rollade
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el whisky azijn of rode wijnazijn
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 4 rode uien
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • mopkwast
  • kom
  • maatbeker
  • Knoflookpers
  • skillet

Voorbereiding marinade

1) Pel de uien en daarna heb je de keuze om ze in zijn geheel te smoren of in grove stukken te snijden en deze toe te voegen aan de bouillon.

2) Neem een kom en voeg hierin de tomatenpuree, basterdsuiker, azijn en de kruiden.

3) Roer alles goed door elkaar en snijd de tijm en rozemarijn heel fijn en voeg ze samen met de geperste knoflook toe aan de marinade en roer nogmaals.

4) Voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe aan de marinade.

5) Neem een grote skillet en voeg hierin de runderbouillon samen met de rode uien.

6) De marinade die we gemaakt hebben gaan we gebruiken als glaze om de varkensfilet rollade mee in te strijken.

7) Strijk de gehele rollade in met de glaze door gebruik te maken van een mopkwast.

8) Leg de rollade in de skillet.

in de ovenschaal en plaats deze in de oven.

varkensfiletrollade op de Weber BBQ

Bereiding Varkensfiletrollade

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. Ik gebruikte bij dit gerecht de Summit Charcoal Grill gezien je het hele oppervlak indirect kunt maken. Het is belangrijk dat er geen kolen onder de skillet liggen doordat anders de onderkant van de rollade aan kan branden.

2) De rollade heb ik het liefste medium, dit kun je het beste controleren om de kerntemperatuur te meten. De totale bereiding duurt ongeveer 55 minuten en hij is medium bij een kerntemperatuur van 60 a 65 graden.

3) Het is belangrijk dat de rollade ieder 20 minuten wordt ingestreken met de glaze tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Strijk de rollade iedere 20 minuten in met de glaze.

4) Haal de rollade uit de barbecue en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder een theedoek.

5) Verwijder het net van de rollade. Serveer de rollade op een mooie schaal en snijd de rollade alvast in mooie plakken of doe dit op tafel.

Serveertip: Serveer de varkensfiletrollade met een puree en maak de puree extra speciaal door er wat truffel door heen te doen. Maak het helemaal af met een mooie saus en je favoriete groenten. Denk bijvoorbeeld aan spruitjes gebakken met stukjes gerookte spek en gekarameliseerde uien.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en Beerwulf.com en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *