Grillfun logo

Varkenshaas Whisky Mango lekker van de BBQ

Varkenshaas Whisky Mango
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Porties
    4
inamood acties

Damn dit moet je echt eens gaan maken een lekkere sappige gegrilde varkenshaas van de BBQ met een pittige whisky mango saus. Zoet, pittig met een vleugje whiskey zo omschrijf ik de mango saus die ik maakte bij dit recept met varkenshaas. Het is eens iets anders maar je gaat je gasten of gezin verrassen met deze combinatie.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 rijpe mango
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 a 2 eetlepels Whisky
  • zout en versgemalen peper
  •  olijfolie
  •  

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • skillet
  • eetlepel

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1

    Voorbereiding

    1) Snipper de ui en verwijder het zaad uit de rode peper en snij deze in kleine stukjes.

    2) Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Pureer de mango stukjes in een keukenmachine, staafmixer of blender.

    3) Haal de varkenshaas uit de koeling en verwijder eventueel het vlies. Breng de varkenshaas op smaak met zout en versgemalen peper.

    Stap 2

    Bereiding Varkenshaas op de BBQ

    4) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

    5) Plaats de skillet boven de kolen en voeg wat olijfolie toe.

    6) Fruit de ui met de knoflook en rode peper aan in de skillet tot de ui glazig wordt.

    7) Voeg de gepureerde mango toe en de Scotch Whisky Syrup en roer alles goed door elkaar.

    8) Proef de saus en voeg eventueel meer syrup toe. Verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte.

    9) Leg vervolgens de varkenshaas boven het directe gedeelte en draai deze om als het vlees wordt losgelaten van het rooster.

    10) Verplaats de varkenshaas naar het indirecte gedeelte tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 56 graden.

    11) Laat de varkenshaas rusten door deze gedurende 10 minuten in te pakken in zilverfolie.

    12) Snij de varkenshaas in mooie plakjes en serveer deze met de saus erop of in een mooi kommetje. Nu wordt het echt smullen van de heerlijke varkenshaas met Whisky Mango saus van de BBQ.

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    error: Content is protected !!