Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Varkenshaasmedaillons met Bacon
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Varkenshaasmedaillons met Bacon

Soms maak je iets waar echt het hele gezin vrolijk van word. Zo maakte ik deze varkenshaasmedaillons met bacon,cheddar kaas en een zelfgemaakte pikante dry-rub. Zo als de meeste gerechten die op deze pagina staan kun je dit al uren van te voren maken zodat de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken.

Kamado express

Op deze manier hoef je niet uren in de keuken te staan en vervolgens nog uren achter de barbecue. Dus met andere woorden een makkelijk gerecht wat super smaakt of het nu voor door de week is of voor een barbecuefeest het is altijd een succes.

Ingrediënten voor 4 medaillons

  • 600 g varkenshaas
  • 8 plakjes bacon
  • pikante dry-rub (of een andere natuurlijk)
  • geraspte Cheddar

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • aluminiumfolie
voorbereiding varkenshaas

Voorbereiding

1) Leg de varkenshaas op een snijplank en snij een stuk af wat meer dan twee keer zo breed is als de bacon.

2) Snij de varkenshaas in het midden door maar niet helemaal en klap deze vervolgens open.

3) Wikkel twee stukjes bacon om de varkenshaas. Je hoeft deze niet vast te zetten met een prikker maar het mag natuurlijk altijd.

4) Wrijf de varkenshaas aan de boven en onderzijde in met de pikante dry-rub of met een dry-rub naar keuze.

5) Je kunt ze nu gelijk grillen of een aantal uur wachten tot de smaken van de dry-rub meer in het vlees zijn getrokken.

Bereiding Varkenshaasmedaillons

Weber Original Store Amersfoort

6) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen.

7) Wrijf de varkenshaas aan beide zijden in met wat olijfolie.

8) Nu gaan we de varkenshaasmedaillons bereiden door deze op het rooster boven het directe gedeelte van de barbecue te leggen gedurende 2 minuten, draai ze hierna dan 90 graden.

9) Na 2 minuten is het tijd om de varkenshaas om te draaien en aan de andere zijde te grillen.

10) Hier is het ook weer 2 minuten direct en na 2 minuten 90 graden draaien.

11) Verplaats de varkenshaas nu naar het indirecte gedeelte en wacht tot ze een kerntemperatuur hebben van 56 graden.

12) Als deze temperatuur is bereikt kun je geraspte cheddar op de bovenzijde van de varkenshaas doen.

13) De varkenshaas zijn goed als de cheddar mooi gesmolten is.

14) Neem wat aluminiumfolie en leg hierop de varkenshaasmedaillons en pak ze even in, gedurende 5 minuten zodat het vlees even kan rusten.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *