Het lekkerste Broodje Worst van de BBQ

Het lekkerste Broodje Worst van de BBQ

Het klinkt simpel maar wat maakt een broodjes worst van de BBQ nu het lekkerste. Dat is niet moeilijk het zijn gewoon de ingrediënten die je lekker vindt om het tot een succes te maken. Er zijn zoveel worsten tegenwoordig dat het lastig is om te kiezen welke nu het lekkerste is.

Afgelopen juli was ik bij Breda Live, een festival waar we ieder jaar heen gaan. Daar stond net als andere jaren de kraam van Dokter Worst. De naam is natuurlijk al grappig en een vriendin van mij had zin in worst. Ik moet je zeggen het was echt genieten maar kan ook door de hoeveelheid bier komen dat ik toen al had gedronken :). Nu kwam ik op het idee om ook een broodje worst te plaatsen tussen mijn recepten. Het is echt heel makkelijk en je geniet op en top van dit broodje worst. Daarom is dit broodjes het lekkerste broodje worst van de BBQ in mijn ogen. Natuurlijk kun je dit op de barbecue maken maar dit keer maakte ik de worsten boven een kampvuur.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 barbecue worsten 
  • zuurkool
  • potje jalapeño pepers
  • gefrituurde uitjes
  • 4 broodjes
  • zoetzure augurken
  • barbecuesaus 

 Benodigdheden

  • Barbecue (ik gebruikte de Weber Master Touche 57 GBS)
  • Firepit stick
  • Barbecue tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Eetlepel

Kampvuur worst

Bereiding

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een zone om direct te kunnen grillen met middel hete kolen of maak een kampvuur en bereid de worsten boven het vuur met bijvoorbeeld de Firepit stick van "The Windmill Cast Iron"

2) Leg de worsten op de barbecue en grill ze tot ze mooi verkleurd zijn. Ik gebruikte voor dit recept de JC smoked sausage van Beefexlusief waar stukjes jalapeno en cheddar kaas in zitten. 

3) Snijd het broodje open en snijd de jalapeño en de augurken is reepjes of stukjes. Voor het broodje kun je kiezen wat je persoonlijk lekker vindt. Ik ging voor een pistolet

4) Wanneer de worsten klaar zijn kun je beginnen met het maken van het lekkerste broodje worst ;). Neem een broodje en begin met een laagje zuurkool daarna de worst, augurken, jalapeño en de barbecuesaus. Strooi als laatste de gefrituurde uitjes erover.

 

Serveer tip: Ja dit was niet moeilijk en heb je zin om de barbecuesaus zelf te maken? Klik dan op de link "Barbecuesaus

 

Disclaimer: Dit recept is gemaakt in samenwerking met The Windmill Cast Iron en heb hiervoor hun producten gratis mogen ontvangen. 


Afdrukken   E-mail

Reacties mogelijk gemaakt door CComment