Vegetarisch gevulde pompoen van de kamado

gevulde pompoen
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Een vegetarisch gerecht wat hier regelmatig wordt geserveerd is toch wel gevulde pompoen. Voor iemand die geen vlees eet is dit echt een perfect gerecht van de barbecue. Maar ook zeker als bijgerecht is dit een top gerecht. Mijn vrouw eet dit graag maar dan zonder vlees en voor mijzelf grill ik er nog even een steak bij of een stukje kip. Met een gevulde pompoen kun je alle kanten op en is zeker een makkelijk bijgerecht wat je kunt maken als je vrienden op het eten krijgt. Het rijst mengsel kun je uren vooraf bereiden en reeds de pompoenen ermee vullen. Daarna nog even een uur op de barbecue en het is klaar.

Kamado Express

Het recept is geschreven voor 4 personen, vandaar dat ik twee pompoenen gebruik en niet eentje. Als je het gaat bereiden voor 2 personen kun je de hoeveelheden aanpassen. Het is ook lekker om de rijst er los bij te serveren naast de pompoen. Wij maken altijd voldoende van het mengsel zodat we er ook wat los van kunnen eten mochten we niet genoeg hebben.

Weber Amersfoort

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 2 oranje pompoenen
  • 500 gram basmatirijst
  • 2 bosui
  • 200 gram feta
  • hand vol pecannoten
  • hand vol rozijnen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • bakplaat
  • keukenmachine
  • weegschaal
  • kom
  • vork
  • eetlepel
  • mes
Een geweldig bijgerecht op de BBQ is deze gevulde pompoen. Het gerecht is 100% vegetarisch en kun je ook maken voor iemand die geen vlees eet

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    pompoen bbq

    Voorbereiding gevulde pompoen

    1. Snijd de bovenkant van de pompoen eraf en bewaar deze als deksel. Wanneer de pompoen niet stabiel blijft staan kun je een stukje van de onderzijde eraf snijden. Het is namelijk belangrijk dat deze niet omvalt in de barbecue.
    2. Verwijder met een lepel de zaden en draden in de pompoen en gooi deze weg. 
    3. Kook in de tussen tijd de rijst gaar in kokend water.
    4. Snijd de bosui in ringen, de feta kaas in blokjes en de pecannoten in kleine stukjes. Deze zorgen straks voor een lekkere bite in je gerecht.
    5. Neem een kom en schud hierin de rijst met alle gesneden ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Vergeet niet om de rozijnen toe te voegen. 
    6. Breng de rijst op smaak met kerriepoeder, chilipoeder, zout en versgemalen peper.
    7. Vul de pompoenen met het rijst mengsel en plaats de deksel erop.

    Stap 2
    gevulde pompoen heel

    Bereiding vegetarisch gevulde pompoen

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en het rooster. We gaan de pompoenen namelijk indirect bereiden op de barbecue. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
    2. Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt kun je de gevulde pompoenen op het rooster plaatsen en de deksel sluiten van jouw kamado.
    3. Laat de pompoenen garen voor ongeveer een uur tot ze een beetje zacht beginnen te worden aan de buitenzijde. Je kunt het ook controleren wanneer de binnenzijde zacht is. Maar wanneer je een uur aanhoud zijn ze zeker goed.

    Succes met het maken, groetjes Grillfun!!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept