Whisky Pork Belly Burnt Ends van de BBQ

whisky pork belly burnt ends
  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Porties
    4Personen

Het is weer lente en dat zorgt ervoor dat bij veel mensen de barbecue weer meer aangaat. Met deze super smakelijke pork belly burnt ends met een subtiele whisky smaak kan het seizoen beginnen.

kamado express

Ben je zelf geen fan van Whisky? Laat dan de Whisky weg, en je hebt perfecte pork belly burnt ends zonder Whisky smaak. Je kunt ook experimenteren met de smaak van de rub door hem bijvoorbeeld pittiger te maken door cayennepeper toe te voegen. De perfecte smaak combinatie vinden die bij jou past is natuurlijk het leukste wat er is.

Weber Amersfoort

Je kunt deze burnt ends maken als snack voor tijdens een voetbal wedstrijd op TV. Maar het is ook super gaaf om deze te serveren tijdens een feestje bij je thuis. Maak er dan wel genoeg want ze zijn zo op!

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 Ingrediënten Dry-rub

  • 75 gram bruine basterd suiker
  • ½ eetlepel zout
  • 40 gram paprikapoeder
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel uienpoeder

 Ingrediënten Whisky BBQ-saus

  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml Whisky
  • 125 ml tomaten ketchup
  • 2 eetlepels tomaten pasta
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • zout en versgemalen peper

 Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • aluminium bakjes
  • kwast
  • lepel

Sow deze whisky pork belly burnt ends zijn echt super als een heerlijke snack tijdens een voetbal wedstrijd of gewoon tijdens een feestje.

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1
pork belly

Bereiding Pork Belly Burnst Ends 

  1. Haal het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling en dep het droog met keukenpapier.
  2. Snijd de buikspek in gelijke blokjes van ongeveer 4 bij 4 centimeter. Op deze manier krijg je blokjes die je omtovert tot de pork belly burnt ends.
  3. Neem een kom en voeg hierin alle kruiden voor de dry rub en mix ze goed door elkaar.
  4. Bestrooi de blokjes buikspek met de dry rub en zorg dat de blokjes buikspek aan alle zijden voorzien zijn van de rub. 
  5. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 130 graden. Bij een kogel barbecue kun je dit het beste doen door de kolen of briketten aan één zijde te plaatsen. 
  6. Voeg rookhout toe aan de briketten of kolen. Het beste is om chunks te gebruiken met whisky smaak. Dit zijn grotere stukken en hoeven van te voren niet in water te worden gelegd. 
  7. Plaats een lekbak onder het rooster waar de blokjes buikspek worden geplaatst. Leg nu de blokjes op het rooster en sluit de deksel voor ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze stap is het belangrijk om de temperatuur rond de 130 graden te houden.

Stap 2
burnt ends 3

  1. Na 2,5 uur kun je de blokjes buikspek van de barbecue halen en in een aluminium bak leggen of ovenschaal die geschikt is voor op de barbecue. Zelf heb ik de lekbak schoongemaakt en gebruikt voor deze stap.
  2. Voeg nu de roomboter en de honing toe, en schenk een flinke scheut whisky in de lekbak. Voorzie de lekbak van een deksel of dicht de lekbak af met aluminiumfolie.
  3. Plaats de bak op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue voor 2 uur op 130 graden en sluit de deksel.
  4. Tijdens deze stap kun je de barbecuesaus maken door een pan op het vuur te zetten en alle ingrediënten voor de saus toe te voegen. Breng de saus aan de kook en laat deze rustig inkoken tot de gewenste dikte. 

Stap 3
burnt ends 4

  1. Na twee uur op 130 graden mogen de blokjes weer van de barbecue en leg je ze in een nieuwe schaal zonder al het vocht wat in de andere schaal zit.
  2. Voeg de barbecue saus toe en hussel de blokjes door de saus zodat ze overal bedekt zijn met de barbecuesaus.
  3. Plaats de bak weer boven het indirecte gedeelte van de barbecue, en sluit de deksel gedurende 15 tot 30 minuten. Wanneer de pork belly burnt ends mooi verkleurd zijn kun je ze eraf halen. 

Serveer de pork belly burnt ends op een plankje of schaal met een aantal cocktailprikkers.

Disclaimer

Dit recept is gesponsord door DeVleesboerderij.nl, wat zoals velen weten mijn huisslager is. Bedankt voor het mooie stuk vlees.

Vergelijkbare recepten

Recept reacties

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 1 )
  • J

    Ik ga deze vanmiddag proberen! Maar zou je ajb nog eens naar het recept voor de dry-rub willen kijken? Ik zie hier 2x paprikapoeder staan, klopt dat?

    • Grillfun

      Hallo J,
      Bedankt voor je reactie er is iets fout gegaan met het verplaatsen van mijn oude recepten. Het moet 40 gram paprikapoeder zijn en niet twee keer inderdaad. Succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *